Naslovna Kultura Tovarnik domaćin Sabora pesme i lepote

Tovarnik domaćin Sabora pesme i lepote

PODELI

Sabor pesme i lepote Srbije biće održan u petak, 6. septembra, od 18.00 časova, u sportskoj hali u Donjem Tovarniku. Na manifestaciji koja afirmiše mlade umetnike koji školuju svoj glas i muzičke vrline na temeljima srpske narodne tradicije, za nagradu će se takmičiti osam mladih pevača, od toga polovina iz naše opštine, koji će, uz pratnju profesionalnog orkestra, interpretirati poznate narodne pesme, a ocenjivaće ih žiri sastavljen od muzičkih autoriteta iz muzičke produkcije Radio Beograda.

Takmičari će imati šansu da se plasiraju na finalno veče Sabora pesme i lepote Srbije, koje će biti održano 26. septembra u Bogatiću.

Paralelno sa izborom najboljih pevača, odvijaće se i izbor najlepših devojaka i najlepših parova u narodnoj nošnji. Za titulu najlepših, po oceni žirija sastavljenog od istaknutih stručnjaka iz oblasti muzike i folklora u Srbiji, nadmetaće se 12 devojaka i 8 mešovitih parova, svi iz opštine Pećinci.

Organizatori Sabora su Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, Udruženje kulturnih stvaralaca Srbije „Zavičaj“ i Mesna zajednica Donji Tovarnik, a generalni pokrovitelj je Opština Pećinci.

Savet Mesne zajednice Donji Tovarnik poziva sve ljubitelje kvalitetne narodne muzike i tradicionalne lepote da u petak dođu u sportsku halu i pruže podršku domaćim takmičarima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here