Naslovna Hronika TRAGEDIJA! MLADIĆ KOJI SE UDAVIO U JEZERU BIO NEPLIVAČ: Okliznuo se i...

TRAGEDIJA! MLADIĆ KOJI SE UDAVIO U JEZERU BIO NEPLIVAČ: Okliznuo se i upao, prijatelji gledali kako tone!

PODELI
Foto: kurir

Miljan Jovanović (28) iz Ratkova kod Odžaka udavio se u sredu popodne u jezeru Beli kamen kod Bešenova na Fruškoj gori, kada je posle posla otišao da se rashladi sa prijateljima.

Tragedija se dogodila oko 16.30 sati, a telo mladića pronađeno je četiri sata kasnije.

Ronioci ga izvukli

– Jovanović je sa kolegama sa posla iz Novog Sada otišao na jezero Beli kamen da se malo opuste i okupaju. Nažalost desila se tragedija i to naočigled njegovih prijatelja i drugih kupača. Iako su svi skočili da mu pomognu, nisu uspeli da ga izvuku, pa su to učinili ronioci Žandarmerije – kaže naš izvor.

Miodrag Jovanović, otac nastradalog Miljana za Kurir kaže da su do njih došle različite verzije nesreće.

– Neki kažu da je skako sa stene, što mi je čudno, jer je moj sin bio neplivač i nikada nije skako u vodu. Moguće je da se okliznuo i udario glavom o stenu u vodi – kaže otac i dodaje:

– Mladići koji su bili s njim pokušali su da ga spasu. Odmah su doplivali do njega, ali on je brzo potonuo. Ni oni nisu znali da objasne šta se tačno dogodilo.

Nesrećni otac kaže da su preuzeli Miljanovo telo i da mu spremaju sahranu. Meštani Ratkova juče su bili potreseni zbog tragične smrti mladića.

– Miljan je bio dobar i vredan, a nedavno je počeo da radi na građevini u Novom Sadu i preselio se tamo. Svi smo u šoku, jer on uopšte nije znao da pliva i izbegavao je kupališta – pričaju meštani i dodaju da je Jovanović u Ratkovu imao roditelje i sestru.

Mirno spavaj

Od Miljana su se juče na društvenim mrežama opraštali prijatelji. – Miljane, družili smo se prelepo dok si bio tu, počivaj u miru kralju. Mirno spavaj – neke su od oproštajnih poruka.

Inače, jezero Beli kamen, poznato i kao Bešenovačko jezero, nastalo je posle iscrpljivanja kopa laporca, a od osamdesetih godina počelo je da se puni vodom. Procenjuje se da je njegova dubina sada preko 50 metara.

Prva žrtva ove godine

Kako kaže naš izvor iz istrage, Miljan Jovanović je prva osoba koja se u ovoj sezoni utopila na području Sremske Mitrovice. – Nažalost, Jovanović je ove godine prvi koji se utopio. Do sada nismo imali žrtava i ponadali smo se da će tako i ostati – rekao je naš izvor.  

Saveti za kupače

– kupajte se na obeleženim mestima gde ima spasilaca

– nemojte naglo da ulazite u vodu

– pokvasite se pre ulaska u jezero, reku ili more

– ne ulazite u vodu pod dejstvom alkohola ili energetskih pića

– ne skačite sa mostova ili stena

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here