Naslovna Srbija TRAGEDIJA: Pao helikopter koji je prevozio bebu iz Novog Pazara

TRAGEDIJA: Pao helikopter koji je prevozio bebu iz Novog Pazara

PODELI

Helikopter koji je prevozio petodnevnu bebu, koja je ostala zarobljena u sanitetskom vozilu u odronu u blizini Raške, srušio se sinoć, u blizini aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, potvrdilo je Ministarstvo odbrane. Nažalost, sumnja se da nema preživelih, ali zvaničnih informacija i dalje nema. Pored bebe, u trenutku pada, u helikopteru se nalazilo još šest osoba.

Sanitetsko vozilo, u kome se nalazila beba, zaputilo se iz Novog Pazara u bolnicu u Kragujevcu, jer je beba imala problema sa respiratornim organima. Novorođenče je bilo u veoma teškom stanju, a zalihe kiseonika bile su pri kraju, kada je spašavanje započelo. Nakon odrona, vojni helikopter “mi 17” je odmah angažovan, a u spašavanje su se uključili i ministri odbrane Bratislav Gašić i Zlatibor Lončar. Nakon što je beba uspešno ukrcana u helikopter, plan je bio da se preveze do beogradskog aerodroma, odakle će je transportovati na Institut za majku i dete, ali su magla i vremenski uslovi onemogućili bezbedno sletanje.

Tokom noći upaljeni su reflektori na stadionima Crvene Zvezde i Partizana, kako bi pilotima pomogli pri sletanju, ali je vertikalna vidljivost bila preniska. Helikopter se srušio u nenaseljen deo pod nazivom Radio Far, a brojne ekipe Hitne pomoći i vatrogasaca nalazile su se na mestu nesreće. Uviđaj vrši vojna policija, koja je blokirala pristup mestu na kojem se desila ova tragedija.

Nakon uviđaja biće poznati više informacija.

Fotografija preuzeta od RTS-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here