Naslovna Hronika TRAGEDIJA U JAKOVU: Dečak se utopio u bazenu

TRAGEDIJA U JAKOVU: Dečak se utopio u bazenu

PODELI

Dečko je ronio u vodi, da bi ga posle nekoliko minuta jedan od kupača video nepomičnog na dnu bazena. Pozvao je spasioca i zajedno su ga izvukli napolje, u pomoć je priskočio i jedan lekar sa VMA koji je pokušao da ga vrati u život, ispričao je očevidac tragedije u kojoj je sinoć u akva-parku Kluba S u Jakovu, život izgubio 17-godišnji A. T.

Kako saznajemo, nesrećni A. T. važio je za veoma dobrog plivača, ronio je od svoje treće godine, a u zabavni park na vodi u Jakovo došao je sa nekoliko drugara, ali i drugaricama čiji je vrisak parao nebo dok je tinejdžeru ukazivana pomoć.

Oni tvrde da A. T. nije konzumirao alkohol, da je sa društvom nešto jeo dok je bio na bazenu, te da se sve dogodilo oko 18.40, kada je rekao društvu “da ide da zaroni još jednom pre nego što krenu kući”.

Ipak, još je nejasno šta se dogodilo i zbog čega je dečak preminuo, posebno jer se sve desilo u relaksacionom bazenu koji je dubok tek 150 centimetara.

– Dečko se nije davio, samo je jednostavno potonuo – rekao je drugi očevidac tragedije.

Prvi su mu pomoć pružali spasioci, zatim već spomenuti lekar, dok su ljudi iz kluba bili na vezi sa Hitnom pomoći čiji su lekari savetovali okupljene šta da rade do dolaska njihove ekipe.

– Nemoj da mi govore šta da radim, sve to znam, samo neka dođu i donesu opremu – navodno je rekao lekar koji je vršio reanimaciju.

Menadžer kluba Miloš Silić tvrdi da je situacija bila potresna.

– Iz nosa i usta mu je izlazila krv, pa su lekari zaključili da je sigurno imao neko oboljenje i da svakako ne bi uspeli da ga spasu, ali su se borili do poslednjeg momenta – ispričao je za “Blic” Silić.

U međuvremenu su u akva-park došli roditelji nastradalog tinejdžera i njegov mlađi brat koji je tvrdio da je A.T. u takvoj kondiciji da može ceo bazen da preroni bez problema. Takođe, oni su demantovali da je dečak imao bilo kakvu bolest koja bi mogla da dovede do ove tragedije.

– Ovaj bazen u kojem se sve dogodilo dubok je 150 centimetara, a dečko je bio visok sigurno 180. Ne bi mogao da se udavi tek tako – dodao je Silić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here