Naslovna Srem Ruma Traži se namena za zdanje Doma JNA u Rumi

Traži se namena za zdanje Doma JNA u Rumi

Foto: dnevnik

RUMA: U vlasništvo Opštine Ruma prelazi nekadašnji Dom JNA, na osnovu ugovora koji su potpisali predsednik opštine Slađan Mančić i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, uz prisustvo državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Bojana Jocića. Ovim je završena procedura oko koje se lokalna samouprava maksimalno angažovala.

  • Uspeli smo da pred kraj godine, kako smo i najavili, završimo preuzimanje što je dugogodišnja želja Rumljana. Platićemo prvu ratu od osam miliona dinara i najkasnije u ponedeljak će se Opština Ruma uknjižiti kao vlasnik objekta. Neka se građani još malo strpe, vratićemo objektu stari sjaj, da bude na ponos Rumljanima, jer je to sigurno jedna od najlepših građevina u našem gradu – rekao je Mančić i najavio da rekonstrukcija „Rumskog doma” kreće na proleće.

Rumska lokalna samouprava trpela je veliki pritisak i kritike zašto se dozvoljava propadanje takvog objekta. Početna cena objekta je bila 760.000 evra, ali je skoro prepolovljena, na malo više od 328.000 evra. Opština će ostatak, po uplati prve rate, isplaplatiti u četiri godišnje rate. Osim toga 30 miliona dinara je obezbeđeno za prvu fazu adaptacije, konzervacije i restauracije objekta.

O nameni zgrade, napomenuo je Mančić, odluka će se doneti vrlo brzo, ali je jedno sigurno da će ona imati kulturni značaj za grad.

IZVORdnevnik
Prethodna vestDeda Mraz obradovao i decu iz hraniteljskih porodica
Sledeća vestLančani sudar na Gazeli, JEDNA OSOBA POVREĐENA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here