Naslovna Poljoprivreda Treći Dan voćara 25. maja na Novosadskom sajmu

Treći Dan voćara 25. maja na Novosadskom sajmu

PODELI
Foto: pixabay.com/castleguard

U toku su pripreme 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji će biti održan u Novom Sadu od 21. do 27. maja ove godine.

Tim povodom je, na sastanku Organizacionog odbora Dana voćara i vinogradara, trećeg po redu, dogovoreno da se ovaj skup održi u sredu, 25. maja.

Namera organizatora je da skup postane tradicionalan, kao i da se uvek organizuje sredom u okviru održavanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Organizatori 3. dana voćara i vinogradara su Privredna komora Vojvodine, Poljoprivredni fakultet, Novosadski sajam, “Dnevnik-Poljoprivrednik” AD i “Dnevnik” AD, Novi Sad.

Na sastanku Organizacionog odbora je dogovoreno da će na Danu voćara i vinogradara biti zastupljene stručne teme što prate savremene trendove u voćarstvu i vinogradarstvu, ali i teme plasmana voća, odnosno otvaranja novih tržišta.

Na predavanjima, koje će održati domaći i inostrani eksperti, voćari će saznati i u kom rejonu i u koje voćne vrste treba da se investira, ali i koje voće vrste imaju alternativu.

Kao i prošle godine, biće organizovane panel-diskusije, što će okupiti  predstavnike nauke, voćare, ali i domaće i italijanske stručnjake u vinogradarskoj proizvodnji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here