Naslovna Srem Inđija Tri ključna događaja u 2021. godini u opštini Inđija

Tri ključna događaja u 2021. godini u opštini Inđija

PODELI
Foto: prtsc/Opština Inđija

INĐIJA – Iako veoma izazovna usled pandemije virusa korona, 2021. godina je bila veoma uspešna za opštinu Inđija.

Tri događaja su obeležila godinu na izmaku-otvaranje novog vrtića u Inđiji, početak realizacije najveće investicije u istoriji naše opštine japanske kompanije Tojo Tajers i potpuno uređenje višedecenijski zapuštene putne infrastrukture.  

Otvaranje novog vrtića prvog dana septembra bio je ostvarenje dugo sanjanog sna-ukidanje liste čekanja. Dakle, sva deca su upisana, roditelji su mogli da odahnu jer su im deca na sigurnom, te nisu više morali da brinu ko će im čuvati mališane dok rade ili obavljaju druge poslove.

Iako je svečano položen kamen temeljac 15. decembra 2020. godine, suštinski početak izgradnje japanske fabrike Tojo Tajers započeo je početkom 2021. godine. Na površini od 64 hektara trenutno se gradi postrojenje u kojoj će posao u prvoj fazi naći preko 550 radnika. A što je važno istaći, prosečna plata biće viša od prosečne.

Svima je i dalje u svežem pamćenju deonice puteva između Novih Karlovaca i Novog Slankamena, Novog Slankamena i Surduka, ka spomeniku Slankamenačkoj bici i vinariji Šapat i od Banstola ka Čortanovcima. Uz pomoć viših nivoa vlasti danas su ovo moderne i bezbedne saobraćajnice dostojne veka u kojem živimo.

U narednoj, 2022. godini, nastavljamo da radimo još jačim tempom kako bi naša opština bila ne samo najbolja u Srbiji , već i u Evropi. Zato što to naši građani zaslužuju. Zato što je Inđija najbolje mesto za porodicu – piše na zvaničnom portalu opštine Inđija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here