Naslovna Sport Tri medalje na Balkanijadi

Tri medalje na Balkanijadi

PODELI

Sara Kiš atletičarka Sirmiuma osvojila je dve medalje na prvenstvu Balkana u konkurenciji juniora koje je proteklog vikenda održano u Rumuniji.

U sprintu na 100 m u finalnoj trci bila druga iza prvakinje Izraela dok je treća bila takmičarka Bugarske. Štafeta Srbije 4×100 novi je Šampion Balkana ubedljivo ispred svih, a Sara je kao najbrža trčala prvu uzmenu za Srbiju i osvojila svoju prvu zlatnu medalju na Balkanskim Šampionatima. Sara je još uvek mlađa juniorka i samo je potvrdila da je izuzetno talentovana u disciplinama kratkog sprinta.

Prijatno je iznenadio Nemanja Jorgić koji se dokopao bronzane medalje u štafeti Srbije 4×100 što je do sada najznačajniji uspeh u njegovoj karijeri.

Na prvenstvo Balkana kao trener reprezentacije putovo je Goran Pavlović koji nam je rekao ,,da je ovaj šampionat bio izuzetno jak sa čak 16 zemalja učesnica i da ove medalje imaju posebnu vrednost.’’

Mitrovačka atletika ima budućnost i još jednom je na pravi način na međunarodnoj sceni afirmisan naš grad Sremska Mitrovica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here