Naslovna Srem Irig Tri medalje za vrdničke atletičare na prvenstvu Srbije

Tri medalje za vrdničke atletičare na prvenstvu Srbije

PODELI

Na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire koje je ovog vikenda održano u Kruševcu, AK ”Soko” iz Vrdnika je predstavljalo šestoro takmičara, a vodili su ih trener Milan Vojnović i reprezentativka Srbije i prvakinja države na 100 metara, Anja Kovač.

Фотографија корисника Оpština Irig

Na državnom prvenstvu su učestvovali:

– Dragana Marković (2005. godište) u disiplini brzo hodanje na 600 metara
– Žuli Odre Marković (2004.) u bacanju diska
– Igor Opačić (2006.) kao član štafete 4h60 metara
– Nemanja Bjelić (2006.) u trci na 60 metara
– Stefan Zubovic (2006.) u trci na 60 metara
– Stefan Simic (2005.) u bacanju kugle

Фотографија корисника Оpština Irig

Stefan Zubović je osvojio zlatnu medalju na 60 m. sa rezultatom 7,68 sek. što je za samo 11 stotinki slabije od rekorda Srbije za pionire i pokazao da iz AK ”Soko” dolaze vrhunski sprinteri, tako da sada pored Anje Kovač, juniorske šampionke Srbije, imamo i pionirskog prvaka države u sprintu!

Žuli Odre Marković je ličnim rekordom osvojila srebrnu medalju u bacanju diska a Stefan Simić je bacio kuglu 10,49 metara, popravivši lični rekord za čitav metar i osvojivši bronzanu medalju.

Lični rekord je oborio i Nemanja Bjelić koji je istrčao 60 m. za 8,85 sek. i osvojio 8. mesto a ”Soko” je tako imao čak dva predstavnika u sprinterskom finalu.
Štafeti Zubović, Bjelić, Simić i Opačić zamalo je izmakla medalja u štafeti 4h60 metara ali je i 4. mesto na državnom šampionatu odličan rezultat budući da je naša štafeta bila najmlađa od svih učesnika.

Uspeh naših takmičara upotpunila je i Anja Kovač osvojivši nagradu u trci na 100 metara za Veliku nagradu Srbije u seniorskoj konkurenciji.

Čestitamo takmičarima Atletskog kluba ”Soko” iz Vrdnika na osvojenim medaljama i odličnim rezultatima, kao i trenerima Vojnoviću i Bjeliću na odličnoj pripremi za državno prvenstvo za pionire!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here