Naslovna Srem Inđija Tri miliona dinara za regresiranje troškova za reproduktivni materijal

Tri miliona dinara za regresiranje troškova za reproduktivni materijal

PODELI

U prostorijama Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija u toku je potpisivanje 39 ugovora sa poljoprivrednicima koji su u prvom krugu dobili sredstva na opštinskom konkursu za regresiranje troškova za reproduktivni materijal. Ukupna vrednost potpisanih ugovora je 750 hiljada dinara a povraćaj sredstava se vrši u ukupnom iznosu od 100 posto.

Prvi presek dodele ugovora odnosio se na period od 15. novembra 2017. godine do 30. maja 2018. godine. Drugi presek radiće se za period od 1. juna do 31. oktobra i za ta sredstva moći će da se podnose zahtevi od 15. septembra do 15. novembra.

Do kraja godine, inđijski poljoprivrednici imaće priliku da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na sredstva za kupovinu fizičkih sredstava za poljoprivredna gazdinstva za biljnu i stočarsku proizvodnju kao i kupovinu kvalitetnih grla, a biće omogućene i mere osiguranje useva i plodova s povraćajem sredstava do 60 posto.

Cilj konkursa je poboljšanje i popravljanje rasnog sastava goveda na teritoriji opštine Inđija u cilju povećanja proizvodnje i kvaliteta mleka i mesa, povećanje stočnog fonda, podizanje standarda života u ruralnoj sredini i poljoprivrednih proizvođača kroz povećanje i stabilnost dohotka poljoprivrednih gazdinstava.

Do kraja godine biće realizovana i mera osiguranja useva i plodova sa povraćajem sredstava u iznosu od 60 odsto.

Da podsetimo, ovogodišnji budžet za poljoprivredu iznosi 28 miliona dinara, što je skoro tri puta više u odnosu na 2016 godinu. Ovim se Inđija svrstala u red opština sa najvećim budžetom namenjen poljoprivrednom razvoju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here