Naslovna Hronika Tri napada u jednom danu: Psi lutalice prave haos u naselju kod...

Tri napada u jednom danu: Psi lutalice prave haos u naselju kod Sremske Mitrovice

PODELI
Foto: istock

SREMSKA MITROVICA – Stanovnici mesta Laćarak u blizini Sremske Mitrovice već nekoliko meseci imaju problem sa psima lutalicama. Naime, oni se skupljaju na svim lokacijama, i to u blizini škole, u naseljima, na grobljima, na deponiji u blizini reke Save.

Meštani ne znaju kako da reše ovaj problem jer su psi u poslednje vreme počeli ozbiljno da ugrožavaju njihovu bezbednost. Samo su juče zabeležena tri slučaja napada na ljude u ovom mestu.

Za Telegraf portal D.I. stanovnik Laćarka ispričao je kako su njegovu ćerku juče na putu od škole do kuće napale lutalice.

Na svu sreću, prošla je bez povreda, a on je zbog nemilog incidenta bio jako uznemiren.

– Juče dok se moja ćerka vraćala iz škole, na nekih dve stotine metara od objekta, dva psa su je pojurila i uhvatila za nogu. Pocepala su joj pantalone – kaže sagovornik D.I. iz Laćaračkih vesti.

Devojčica je ubrzo zbrinuta, a ogrebotina sanirana.

– Na svu sreću nije bila povređena, bile su lakše ozlede – kaže on.

Na pitanje, da li je slučaj prijavio nadležnim službama, on kaže da nije.

Ne zove skoro niko kada se takav incident dogodi, jer nema reakcije – objašnjava sagovornik i dodaje da je problem u tome što psi znaju vrlo često da se kreću u blizini škola:

– Kad god deca idu u školu, na ulicama, ima 10 -15 lokacija gde psi lutalice napadaju. Ispred škola ima čopor pasa i deca se boje.

On nam je rekao da se juče dogodio još jedan incident u kome su psi lutalice napali njegovu komšinicu, stariju ženu Lj.B. u Železničkoj ulici u Laćarku.

– Pri napadu razjarenih pasa, ona je zadobila povrede ruke. Lj.B. živi sama u Laćarku. Baka se danas oseća dobro, ali je vidno uznemirena – kaže on i dodaje:

– Ne možemo da se ne zapitamo, šta bi bilo da je na njenom mestu bilo neko dete, da li bi onda uspelo da se odbrani od krvoločnih pasa ili bi posledice bile znatno strašnije ili, ne daj bože, tragičnije.

Juče ujutru se dogodio još jedan napad psa lutalica i to na ženu koja je bila na putu za posao vozeći biciklu.

Jutros u 5:45 u Železničkoj ulici, kada sam išla na posao napao me je čopor pasa. Bilo ih je negde oko četiri do pet u čoporu – kaže za Telegraf.rs meštanka J.V.

Ipak, ona je uspela da ih otera od sebe i sačuva svoju bezbednost.

– Sišla sam sa bicikla i stavila ispred mene kako bi se zaštitila. Počela sam da vičem na njih i oni su se ubrzo razišli – zaključuje

Nadležni rade u skladu sa kapacitetima

Predsednica Saveta mesne zajednice Laćarak V.S. je za naš portal izjavila da je problem pasa lutalica zastupljen u celoj Srbiji, a ne samo u Laćarku koje je najveće selo u Vojvodini.

– Sticajem okolnosti, mi smo pozvali Zoo higijenu, i poslata je ekipa koja uhvatila tri psa na kraju Sremske ulice. Ali, problem se rešava u skladu sa našim mogućnostima, jer nekada nema mesta u azilu za pse – kaže naša sagovornica.

Ona kaže da se pažljivo vodi evidencija pasa lutalica koji su uhvaćeni te da je u protekle dve nedelje uhvaćeno šest pasa lutalica.

– Ove nedelje su uhvaćena tri psa, prošle nedelje takođe tri – kaže ona.

Predsednica Saveta mesne zajednice Laćarak kaže da je veliki problem taj što ih ima dosta u centru Laćarka i drugim delovima gde se oni pare.

– Na izlasku iz sela kod groblja, zatim kod Meteorološke stanice ima veliki broj lutalica. Počeli su da se skupljaju i kod crkve koja se trenutno gradi, koja je zbog toga ograđena – zaključuje sagovornica za Telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here