Naslovna Vojvodina “Tri plus” kartica za 140 Kikinđana koji imaju troje ili više dece

“Tri plus” kartica za 140 Kikinđana koji imaju troje ili više dece

PODELI
Foto: RTV

KIKINDA – Za 140 Kikinđana, koji imaju troje ili više dece, obezbeđene su kartice „Tri plus“, putem kojih će moći da ostvare popuste u različitim institucijama, ali i prodavnicama.

Inicijativa je potekla od Pokreta za decu „Tri plus“, a u kikindskoj Gradskoj kući upriličen je prijem za 60 roditelja, kojima su svečano dodeljene kartice.

Kikinđanin Goran Abraham ponosni je otac tri dečaka. Izazovi roditeljstva, vaspitavanja dece i podizanja mnogočlane porodice sada će mu biti donekle olakšani, uz karticu „Tri plus“:

Ja kao lekar, koji ima solidna primanja, mogu da kažem da će mi mnogo značiti. Zato sam se i prijavio, da bi moja deca dobila sve što im je neophodno za normalan rast i razvoj, za normalno detinjstvo, kaže Goran Abraham.

Kartica „Tri plus“ pripala je i Mirjani Berbakov, mami dva dečaka i jedne devojčice. Ona ističe da će joj popusti, koje će na taj način moći da ostvari, mnogo značiti u svakodnevici:

– Čuli smo o čemu se radi i mnogo smo zahvalni. Nadamo se da će pomoći, jer troje dece treba i obući, školovati i voditi na treninge, istakla je Mirjana Berbakov.

Projekat „Cena minus za tri plus“ potekla je od Pokreta za decu „Tri plus“. Ideja je da se pomogne mnogočlanim porodicama, ali i da se skrene pažnja na poražavajuću demografsku sliku.

– Prošle godine 55 hiljada je stanovnika manje od onih koji su rođeni u odnosu na broj umrlih. Ove godine, prema statističkim podacima, taj broj je i preko 70 hiljada. Mi svi zajedno, cela Srbija, treba da krene u tu odlučujuću borbu, a drago nam je da i grad Kikinda kreće zajedno sa nama, naglasio je predsednik Pokreta za decu „Tri plus“.

– Porodice će imati popuste kod određenih pravnih, privrednih subjekata, pružaoca usluga, ustanova, koje su potpisale ugovor sa Pokretom za decu „Tri plus“, dodao je predsednik Skupštine grada Kikinde, Mladen Bogdan.

Grad Kikinda prva je lokalna samouprava, koja kroz karticu „Tri plus“ daje i besplatne sate parkiranja. Porodice sa troje ili više dece beneficije će imati i u ustanovama kulture i sportskim udruženjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here