Naslovna Dogadjaj Trindićeva slika izložena u njujorškoj galeriji

Trindićeva slika izložena u njujorškoj galeriji

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Likovni umetnik iz Karlovčića, Dragoljub Trindić, koji već godinama živi i stvara u pećinačkoj opštini, dobro je poznat domaćim ljubiteljima likovne umetnosti. Ovih dana, njegov talenat i likovno umeće upoznaće i posetioci širom sveta putem virtuelne izložbe “Ujedinjeni kroz umetnost” (United Through Art – Contemporary Art Exhibition) u organizaciji Artios galerije (Artios Gallery) iz Njujorka.

Dragoljub Trindić već godinama predstavlja opštinu Pećinci na Zonskim i Pokrajinskim smotrama likovnih stvaralaca Srema i Vojvodine, nosilac je brojnih nagrada, a samostalno izlaže od 2000. godine. Na međunarodnoj sceni pojavio se 2013. godine prvo u Bergamu u Italiji, iste godine i u Los Anđelesu u SAD, a kako kaže ovo je treća međunarodna izložba, ovaj put virtuelna.

“Ovo je zaista veliki uspeh, ne samo za mene, nego i za Kulturni centar i pećinačku opštinu. Moja slika Mrtva priroda našla se u odabranim slikama Artios galerije, koja je zbog trenutne situacije u svetu, pandemije COVID-19, odlučila da organizuje virtuelnu izložbu. Mnogi se danas osećaju izlovano i nisu u prilici da posećuju galerije, a umetnost je svakako jedan od načina da se ljudi povežu. Među 30 likovnih radova umetnika iz 12 zemalja našao se i moj rad, i veoma sam ponosan. Nadam se da će ljubitelji likovne umetnosti uživati obilazeći virtuelnu izložbu Artios galerije” – izjavio je Trindić.

Izložba je otvorena 23. maja i traje do 20. juna 2020. godine, a virtuelna tura nalazi se na sledećem linku: https://www.artiosgallery.com/virtual-gallery

https://www.artiosgallery.com/virtual-gallery

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here