Naslovna Srem Ruma Troje Rumljana u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu

Troje Rumljana u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu

Foto:OpštinaRuma

Na Svetskom seniorskom prvenstvu u kik boksu, odrzanom od 15. do 24. oktobra, u italijanskom gradu Lido di Jesolo, Kik boks klub “Ru09” imao je tri predstavnika u sastavu reprezentacije Srbije.

Mladen Čestić, u disciplini lou kik -63,5 kg, je takmičenje započeo od šesnaestine finala gde ga je čekao takmičar iz Meksika. Mladen je uspešno prošao ovu prepreku i plasirao se u osminu gde je radio protiv domaćina. U dobrom i neizvesnom meču Mladen je porazen rezultatom 2:1.

Milana Mihajlović branila je boje Srbije u kategoriji -48 kg, u disciplini K1. Ovo joj je bio debitanski nastup u seniorskoj konkurenciji na velikoj sceni, a pruzila je više nego odličnu borbu. Nazalost, zreb je odredio da se u četvrtfinalu sastane sa reprezentativkom Turske, koja je na kraju i postala svetska šampionka. Uprkos porazu Milana je svojim nastupom protiv daleko iskusnije rivalke pokazala da je pred njom svetla budućnost.

Treći predstavnik rumskog kluba je trener Vladimir Bogović koji je na ovo Svetsko prvenstvo putovao kao član stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Srpski tim je na ovom takmičenju osvojio sedam zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju. Odveden je podmlađen tim predvođen okosnicom i zabelezeni su odlični rezultati.

Srpski tim je u disciplini lou kik zauzeo prvo mesto na ovom prvenstvu, a u disciplini k1 treće.

Na takmičenju je nastupilo 59 drzava i 1.593 takmičara. Srpski reprezentativac Aleksandar Konovalov proglašen je za najboljeg borca ovog Svetskog prvenstva.

IZVOROpštinaRuma
Prethodna vestObeležena 77. godišnjica od oslobođenja Rume
Sledeća vestMaženje je prirodni analgetik, jača imunitet i umanjuje stres

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here