Naslovna Srem Šid Trojica od osmorice Šiđana ostaju iza rešetaka

Trojica od osmorice Šiđana ostaju iza rešetaka

Foto: 021.rs

Trojica, od osmorice mladića iz Šida koji se terete za tuču ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, u kojoj su D. M. iz Vajske i N. Š. iz Čuruga zadobili teške povrede, a M. P. lakše, ponovo je produžen pritvor.

Kako “Dnevnik” saznaje, do 17. juna iza rešetaka ostaju B. D., N. B. i L. M., protiv kojih je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog opravdane sumnje da su počinili pokušaj ubistva.

Sa slobode se u daljem postupku brane V. S., M. M., D. N., M. M. i B. M., koji se terete da su u grupi počinili krivično delo nasilničko ponašanje jer su saslušani svedoci.

Kako su naveli u Višem javnom tužilaštvu, okrivljenima se na teret stavlja da su dana 20. februara, u Novom Sadu, u Ulici Laze Telečkog, ispred ugostiteljskog objekta „Lazin sokak“, u grupi zlostavljali i vršili nasilje prema više oštećenih lica, te izazivanjem tuče i bezobzirnim ponašanjem znatnije ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir, u kom događaju je teško telesno povređen oštećeni D. M., koga su pokušali da liše života okrivljeni L. M., B. D. i N. B., dok je okrivljeni B. D. pokušao da liši života više lica i to oštećene D. M., N. Š. i P. M., zadajući im oštrim predmetom ubodne rane u predelima tela u kojima se nalazi više vitalnih organa.

Podsetimo, nemili događaj ispred jednog ugostiteljskog lokala u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, dogodio se 20. februara oko 18 časova, a snimak brutalnog prebijanja trojice mladića pojavio se i na društvenim mrežama. Na snimku se vidi kako nekoliko momaka napada mladiće koji izlaze iz lokala.

Video zapis koji se pojavio na društvenim mrežama je, kako se pretpostavlja, sa neke od kamera video nadzora iz te ulice.

Sumnja se da je osmorka iz Šida tukla rukama i nogama trojicu mladića, D. M., N. Š. i M. P., sa područja Žablja i Bača i da su im zadali ubodne rane nožem, tako da su dvojicu teško, a jednog lakše povredili. Dvojica teško povređenih mladića, nakon incidenta, prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde je Š. N. (21) primljen sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u grudni koš, dok je D. M. (24) primljen sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave.

Brzom i efikasnom intervencijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su, dan nakon incidenta, četvoricu osumnjičenih. Lisice su prvo stavljene na ruke L. M. (20), D. N. (21), V. S. (20) i M. M. (21), iz Šida, a dva dana nakon tuče, u Novom Sadu i Šidu, uhapšena su još dvojica njihovih sugrađana, B. D. (21) i M. M. (21). Nakon toga, uhapšena su i preostala dvojica osumnjičenih B. M. i N. B.

IZVORdnevnik
Prethodna vestObeležena slava Šida
Sledeća vestSportski vikend za nama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here