Naslovna Srem Ruma “Trojka iz bloka”: Prikupljana sredstva za pomoć šestočlanoj porodici

“Trojka iz bloka”: Prikupljana sredstva za pomoć šestočlanoj porodici

PODELI

U Rumi je, četvrtu godinu zaredom, održan sportsko-humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki “Trojka iz bloka”. Na popularnom turniru Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, ove godine u Rumi, prikupljana su sredstva za pomoć šestočlanoj porodici Dragićević iz Buđanovaca.

Preko 250 Rumljana šutiralo je trojke na terenima kod rumskog Doma zdravlja, a veliki broj sugrađana je dobrovoljnim prilozima pomogao akciju.

Kako kaže Miloš Marković iz HO „Srbi za Srbe“ cilj ovogodišnje akcije je da se Dragićevićima obezbedi i opremi novi dom, jer je postojeću kuću gotovo nemoguće renovirati.

„Rumljani su apsolutno upoznati sa pričom “Trojke iz bloka”. Iz godine u godinu u Rumi postavljamo rekorde. Pre samog turnira od sponzora smo prikupili blizu 400.000 dinara, a zbog katastrofalnih uslova u kojima živi porodica Dragićević iz Buđanovaca mi ove godine pravimo svojevrsni presedan i za tu šestročlanu porodicu(samohrana majka sa petoro dece) organizujemo tri „Trojke“. Pored Rume i Sremska Mitrovica i Loznica će prikupljati sredstva da se pomogne porodica Dragićević“, izjavio je Marković uputivši zahvalnost svim rumskim volonterima i sponzorima koji su se potrudili da prikupe značajna sredstva pre samog turnira.

Pored standardnog takmičenja u šutiranju van linije 6,75m i šuteva sa polovine terena, deo “Trojke iz bloka” postalo je i nadmetanje nazvano „vozić“, u kojem se u serijama šutiraju slobodna bacanja. Sa preko 70 šutera Ruma je u „voziću“ oborila rekord Novog Sada u broju učesnika.

Kao i ranijih godina najmlađi Rumljani bili su i ovog puta najbrojniji, demonstrirajući i svoju humanost i ljubav prema sportu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here