Naslovna Srem Ruma TROJKA IZ BLOKA: Vidimo se 2. jula u Rumi!

TROJKA IZ BLOKA: Vidimo se 2. jula u Rumi!

PODELI

Sportska manifestacija “Trojka iz bloka” biće održana u Rumi 2.jula, na opštu radost brojnih građana ove opštine.

Projekat ,,Trojka iz bloka“ je sportsko-humanitarni projekat izgradnje i renoviranja kupatila socijalno ugroženim porodicama na području Srbije i okruženja.

,,Trojka iz bloka” se sprovodi kroz sportske manifestacije brzog šutiranja trojki širom Srbije i inostranstva, koje za cilj imaju okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora, donatora i tehničkih sponzora koji će finansijski podržati realizaciju ciljeva u delo.

Razlog nastanka projekta ,,Trojka iz bloka” je činjenica da veliki broj višečlanih porodica širom Srbije i okruženja živi u teškim uslovima i oskudeva u najosnovnijim higijenskim potrebama. Od početka delovanja krajem 2005. godine, predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe spoznali su da veliki broj dece i njihovih porodica, koje mahom žive u ruralnim sredinama, nemaju čak ni elementarne uslove za održavanje lične higijene.

I pored činjenice da je organizacija učinila velike napore da se izgradi i opremi nekoliko desetina kupatila za potrebe ugroženih porodica, realno stanje na terenu ukazuje na mnogo veću potrebu za rešavanjem ovog problema, što ujedno poziva i na sveopštu društvenu mobilizaciju.

Turnir u Rumi će početi u 18 časova na košarkaškom terenu kod Doma zdravlja, a prijava za učešće je simboličnih 200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here