Naslovna Hronika Trudna pripadnica Vojske Srbije ubijena?! “Znala je da je Joviša u vezi...

Trudna pripadnica Vojske Srbije ubijena?! “Znala je da je Joviša u vezi sa koleginicom, pretila je da će ga ostaviti”

PODELI
Foto: Fejsbuk

“Volela je život, svoju porodicu, posao koji radi. Bila je devojka vedrog duha, nasmejana. Ova bol je velika i nikada neće u nama nestati sve dok smo živi. I dalje ne verujemo da je sebi oduzela život.”

Ovako, uči godišnjice tragične smrti Bojane Milanović (24) iz Sremske Mitrovice, priča njena porodica. Kako kažu pokrenuli su istragu, angažovali veštake, kako bi se utvrdio tačan razlog smrti mlade pripadnice Vojske Srbije.

Jedino što nam je ostalo je nada da ćemo dokazati da se nije ubila – kaže Bojanina porodica.

Bojana Milanović pronađena je mrtva 23. aprila prošle godinine u kući svog verenika Joviše Marinkovića u selu Dublje kod Bogatića. Bojana je u tom trenutku bila u četvrtom mesecu trudnoće.

Ova tragedija potresla je ne samo Mačvu već i ceo region. Bojanini poznanici, prijatleji, kolege i rodbina i dalje ne mogu da poveruju da je ona samo pet dana pred venčanje pucala u sebe iz lovačkog karabina.

To oružje bilo je u vlasništvu njenog verenika, takođe pripadnika Vojske Srbije, sa kojim je radila zajedno u kasarni u Sremskoj Mitrovici.

– Mnogo je tu nejasnoća. Počev od toga kako je neko mogao da puca dva puta u sebe iz puške sa optučkim nišanom?! Posle prvog ispaljenog metka, kako je ponovo pušku napunila? Da li su na njenim rukama pronađene čestice baruta?! Ona je zatečena u ležećem položaju na krevetu ispruženih nogu, a ipak neko ko je u bolovima obično je savijenih nogu – navodi Bojanina porodica samo neka od pitanja na koja očekuju odgovor nakon sprovedene istrage.

Njeni najbliži tvrde da su se kobne noći, pre nego što će njen verenik otići na posao, budući mladenci posvađali.

– Bojana je znala da je Joviša bio u vezi sa devojkom koja je takođe radila sa njima u istoj kasarni, Kada je on otišao na posao, zvala ga je nekoliko puta, ali se nije javljao. Posle mu je poslala poruku da se neće udati i da će otići od njega ako ne prekine s tom devojkom – tvrdi porodica preminule devojke.

Navodno, kako kažu, Joviši je dok je bio na poslu jedno vreme telefon bio isključen. Zašto i kada ne znamo, jer je menjao iskaz u koliko sati ga je ponovo uključio.

Oni kažu da su strašnu vest o Bojaninoj smrti čuli od sina, kojeg je ujutru pozvao Joviša kada se vratio kući iz smene.

Posle Bojanine sahrane, kako kažu više se nisu videli sa nesuđenim zetom, Majka Snežana, u nekoliko navrata, pokušala je od Joviše da dobije ćerkine stvari, ali on joj više nije odgovarao na pozive i poruke.

Komšije iz ulice u kojoj je mladić živeo sa verenicom kažu da ga retko viđaju i da misle da on više ne živi tu.

– Mislimo da živi u Sremskoj Mitrovici, ali dođe da pomogne majci i bratu. Kažu da posle tragedije više ne može da uđe u sobu u kojoj je zatekao stravičan prizor. Ništa ih ne pitamo, teško je i njima – kažu komšije.

Bojana Milanović pucala sebi u glavu

Bojana Milanović, Foto: Fejsbuk

Meštanima Dublje, i dalje ne bledi sećanje na tragediju. Kako kažu, Jovišu i Bojanu pamte kao lep par za koji nikada nisu čuli ništa loše, pišu Novosti.

Obdukcija: samoubistvo

Rezultati obdukcije, koja je izvršena nakon što je Bojana pronađena, pokazala je da se pripadnica Vojske Srbije sama ubila.

Verenik: Progoniće me ceo život zašto se ubila

Joviša Marinković, rekao je nakon smrti verenice, da je u šoku i da je njeno samoubistvo za njega bilo kao “grom iz vedra neba”.

– Tog dana je bila vesela, kao i svaki drugi dan. Ručali smo i otišao sam na posao. Sutra ujutru sam je našao mrtvu. Kad bih samo znao zašto je to uradila… To pitanje će me progoniti ceo život – rekao je Joviša Marinković.

On je rekao da ga je Bojana ispratila na posao i da je ostala sama u kući. Tek ujutru kad se vratio otkrio je šta se dogodilo.

Porodica je odmah nakon zločina ispričala da je Bojana imala dve rane od metka – jednu ispod leve dojke, drugu na glavi.

– Kako je to moguće, da dva puta nanese sebi smrtonosne povrede? Pitam se i što niko od Jovišine familije, koja živi u drugom delu kuće, nije ušao u Bojaninu sobu da je obiđe kad su čuli pucanj. Morali su da čuju pucanj jer je lovačka puška bila u pitanju. Ako su i pomislili da je nešto palo u njenoj sobi, zašto niko nije otišao da proveri? Našao ju je Joviša tek narednog jutra, kad se vratio sa posla – pričala je očajna majka.

Snežana navodi da je Bojana naručila i poklon za svadbu.

– Bila je zaljubljena i u subotu se je trebao da se uda. Od svog oca koji živi u Nemačkoj, naručila je poklon za svadbu. Zar bi to uradila da je htela da se ubije – pita se Snežana.

Bojanina najbolja drugarica Kristina bila je poslednja osoba sa kojom je pričala kobne noći. Ona je ispričala da joj Bojana nije rekla ništa što bi ukazivalo na tragediju.

– Nisam primetila ništa sumnjivo u njenim porukama. Spremala se za venčanje u subotu – rekla je ona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here