Naslovna Poljoprivreda Tržište Bliskog istoka šansa za izvoz srpske hrane

Tržište Bliskog istoka šansa za izvoz srpske hrane

PODELI
Foto: pixabay.com/Pexels

Tržišta Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije su ne samo veliki uvoznici hrane za sopstvene potrebe, pošto 90 odsto hrane nabavljaju iz uvoza, već se smatraju i ulaznim tržištima za izvoz u druge zemlje tog regiona, kažu u Razvojnoj agenciji Srbije.

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj će 12. aprila, u saradnji sa RAS-om, organizovati onlajn vebinar posvećen izvozu svežeg voća i povrća na tržište UAE i Saudijske Arabije.

Tom prilikom biće predstavljen elektronski “Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka – UAE i Saudijska Arabija”.

Eksperti iz oblasti izvoza i plasmana na tržište Bliskog istoka će pružiti učesnicima sve aktuelne informacije u vezi sa tržištem hrane u UAE i Saudijskoj Arabiji, trendovima, perspektivama online prodaje, dati korisne savete za dizajn maloprodajnog pakovanja, ali i upoznati ih sa ključnim koracima u procesu izvoza svežeg voća i povrća.

Vebinar se organizuje u okviru projekta Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pod nazivom “Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope”, koji je usmeren ka pružanju podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora.

U okviru projekta je izrađen i elektronski vodič usmeren ka unapređenju edukacije i informisanosti izvoznika svežeg voća i povrća o tržištu Bliskog istoka.

Učešće na vebinaru je besplatno, uz registraciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here