Naslovna Posao TS Krnješevci za širenje industrijske zone: Nova snaga i podstrek za privredu

TS Krnješevci za širenje industrijske zone: Nova snaga i podstrek za privredu

PODELI
Foto: b92

Izgradnjom TS “Krnješevci” vrednom 259 RSD Elektroprivreda Srbije i ODS EPS Distribucija omogućili su da se šire pogoni u industrijskim zonama pored Beograda.

Nova TS prvenstveno napaja industrijske zone Šimanovci i Krnješevci. Nјenim ulaskom u pogon, rasterećene su okolne TS 110/20 kV – „Pećinci“, „Nova Pazova“ i „Stara Pazova“, i pojačao se njihov kapacitet za napajanje novih kupaca, saopštio je EPS.

“Ono što je mnogo važnije od uloženih više od dva miliona evra je ono što dobijamo izgradnjom ove trafostanice. Ovo je ogromna industrijska zona sa preko 40 velikih potrošača i proizvođača koji imaju osetlјivu opremu i potrebu za stabilnim napajanjem. Ovde radi preko 10.000 lјudi. Sada je omogućeno da snabdevanje ove zone nema nikakve veze sa naseljima gde žive građani i nikakav uticaj neke eventualne havarije ovde ne prenosi se na stabilnost napajanja u stambenim delovima”, poručio je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

Izgradnjom TS „Krnješevci“ EPS je ispunio i obavezu iz ugovora Republike Srbije sa kompanijom „Boš“ za investiciju u izgradnju fabrike u Šimanovcima. Obezbeđeno je kvalitetno i sigurno napajanje fabrike iz dva nezavisna 110/20 kV izvora. TS je izgrađena kao objekat za dva transformatora snage po 31,5 MW. U prvoj fazi je ugrađen jedan.

“Mi uvek vodimo računa o tome da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića svakodnevno otvaranje fabrika i novih radnih mesta i da upravo u ovoj industrijskoj zoni budu otvorene dve nove fabrike. Sve smo uradili i predvideli da bukvalno u roku od nekoliko nedelja možemo da instaliramo još jednu trafo ćeliju u zavisnosti od potreba, tako da smo spremni da prihvatimo nove investitore”, dodao je Grčić.

Na teritoriji Stare Pazove su čak četiri industrijske zone sa velikim brojem renomiranih investitora. U Krnješevcima, najmanjem naselju staropazovačke opštine, na oko 25 kilometara od Beograda, formirana je industrijska zona na oko 600 hektara u kojoj su neke od najpoznatijih domaćih i inostranih kompanija. Rad tih kompanija ne bi bio moguć da EPS nije obezbedio energetske objekte za stabilno napajanje električnom energijom, navedeno je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here