Naslovna Posao Turistički putevi vode u Rumu

Turistički putevi vode u Rumu

PODELI
Foto: veccernje novosti

Sa odličnim geografskim položajem, opština se diči i velikim brojem znamenitosti.

U SRCU Srema, okružena Fruškom gorom, plodnom oranicom, rekom Savom, na raskrsnici važnih saobraćajnica u blizini velikih gradskih centara kao što su Beograd i Novi Sad, Ruma ima potencijal za dobar razvoj turizma.

Opština koja ima oko 55.000 stanovnika (od tog broja polovina živi u Rumi, dok druga polovina u 16 naseljenih mesta koja pripadaju ovoj opštini) obiluje prirodnim i kulturno-istorijskim nasleđem i narodnom tradicijom koji čine bogatu turističku ponudu. Dva čuvena arheološka nalazišta Gomolava i Basijana i danas kriju ostatke Rimskog carstva.

Riznica istorijskog bogatstva naroda koji su živeli na ovim prostorima je Zavičajni muzej u Rumi, čiji fond čini više od 10.000 eksponata u sastavu arheološkog, etnološkog, istorijskog i likovnog odeljenja.

I lovni turizam u ovoj opštini nije izostao. Lovište “Karakuša”, koje je osnovano četrdesetih godina prošlog veka, naslanja se uz reku Savu. Po broju životinjskih vrsta ovo lovište predstavlja jedno od najbogatijih staništa u Vojvodini. Osnovne vrste divljači u lovištu su jelen i srna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here