Naslovna dogadjaji Turski majstori u Sremskoj Rači!

Turski majstori u Sremskoj Rači!

PODELI
Foto: Novosti.rs

Na području Sremske Rače počele su pripreme na površini od pet hektara za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo. Trenutno je uposleno 35 majstora iz Turske, u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme “Tašiapi”, kao i radovi na pripremi terena.

Otkrivеno gotovo 36.000 nеprijavljеnih еvra!

Na ovom delu, gde se Sremska Mitrovica graniči sa Republikom Srpskom, gradiće se 23 kilometra puta sa dve petlje, most preko reke Bosut i Save. Ceo posao je procenjen na 250 miliona evra.

Radovi na deonici auto-puta od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 kilometara, ozvaničiće početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.

Beogradska filharmonija gostuje u Staroj Pazovi!

– Ovde će biti izgrađeno više desetina objekata gde će biti smešteno do 1.000 radnika. Pored kampa biće izgrađen i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze – kaže Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica.

Na putu prema Bosni i Hercegovini, kroz naseljena mesta Kuzmin, Bosut i Sremsku Raču, dnevno prođe nekoliko hiljada vozila.

Za preradu mesa i mleka 20 miliona dinara!

– Posle izgradnje ovog auto-puta i novog mosta, nećemo više prelaziti granicu prilikom odlaska u Sremsku Mitrovicu, ili Bosut – naglašava Radivoje Golubović, predsednik Saveta MZ Sremska Rača.

Auto-put koji će početi u Kuzminu, odvojiće se od auto-puta Beograd-Zagreb na kilometar od Kuzminske petlje, i dalje nastaviti prema Republici Srpskoj. Rok za završetak radova je šest godina, ali turski građevinari očekuju da će posao i ranije obaviti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here