Naslovna Hronika Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv meštanina Inđije koji je “kvadom” usmrtio dete

Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv meštanina Inđije koji je “kvadom” usmrtio dete

PODELI

Vozač “kvada” Igor Brać (35) iz Radičevića nije kriv za prošlogodišnju saobraćajnu nesreću u tom mestu, u kojoj je poginuo njegov dvogodišnji sugrađanin F. V.

Tako je, nakon sprovedene istrage, odlučilo Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju, koje je odbacilo krivičnu prijavu. Porodica tragično nastradalog dečaka nije uložila prigovor na ovu odluku tužilaštva. Da Brać nije odgovoran za saobraćajnu nesreću, i da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela, kažu u bečejskom tužilaštvu, utvrđeno je istragom, tokom koje su urađena i dva saobraćajna veštačenja.

Već prvi nalaz stručnjaka saobraćajne struke je pokazao da vozač “kvada” nije imao tehničkih mogućnosti da izbegne dete, koje je iznenada skrenulo u njegovu stranu. 

“Vozač se kretao brzinom od 30 kilometara na sat i nije imao mogućnost da reaguje kada je dete prešlo na njegovu stranu. To je pokazalo prvo saobraćajno veštačenje, a taj nalaz je potvrdilo i drugo, kontrolno koje su uradili stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta u Novom Sadu“, navode u bečejskom tužilaštvu.  Nesreća u kojoj je poginuo dvogodišnjak dogodila se 9. juna 2020. godine oko 20 sati u blizini seoske škole, kada se mladi bračni par, Saša i Marina, sa svojim sinovima N. V. (4) i dve godine mlađim F. V, vraćao kući, posle posete rođacima u susednoj ulici.

Porodica se kretala desnom stranom puta kada je “kvad” pokušao da ih pretekne. Navodno, dvogodišnjak je iznenada triciklom skrenuo ulevo i nije bilo šanse da izbegne smrtonosni susret sa vozilom, kojim je upravljao Brać. Zbog tragične saobraćajne nesreće, Brać je mesec dana proveo u pritvoru, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Za to vreme su u tužilaštvu saslušani svi svedoci, čime su prestali razlozi zbog kojih mu je pritvor i određen, odnosno da boraveći na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here