Naslovna Srbija Tužilaštvo traži pritvor okrivljenima za lažne potvrde

Tužilaštvo traži pritvor okrivljenima za lažne potvrde

PODELI

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su direktor Doma zdravlja „Kovačica” P.V. i ostali osumnjičeni za prodaju i kupovinu potvrda o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da svim osumnjičenima odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Pored P.V. koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, u četvrtak su pripadnici MUP-a uhapsili i dvoje zaposlenih u Domu zdravlja, jednog pomagača i petoro osumnjičenih za kupovinu lažnih Kovid potvrda.

Tužilaštvo tereti administrativnog radnika na poslovima tehničke i administrativne pomoći pri vakcinaciji tokom pandemije Covid 19 M.R. za zloupotrebu službenog položaja.

Referenta za zaštitu od požara S.D. tereti za krivična dela trgovina uticajem u pomaganju.

Pet uhapšenih osoba M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N. terete se zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, jer su za 300 evra kupovali potvrde o vakcinaciji, a da vakcinu nisu primili.

Sumnja se da je P.V, koristeći svoj službeni položaj omogućio M.D. M.S. M.A. G.S. i G.N. da dobiju potvrdu o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, u čemu su mu pomogli M.R. i S.S, koji su pronalazili zainteresovana lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here