Naslovna Hronika Tužilaštvo traži pritvor za izdavanje lažnih potvrda o vakcinaciji

Tužilaštvo traži pritvor za izdavanje lažnih potvrda o vakcinaciji

PODELI
Foto: Arhiva Novosti/N. Fifić

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu predložilo je sudu da odredi pritvor do 30 dana osumnjičenima za izdavanje potvrda o vakcinaciji u Kaću osobama koje nisu vakcinisane.

Protiv K.B. koja se nalazi u bekstvu, Višem sudu u Novom Sadu je predloženo određivanje pritvora do 30 dana, uz donošenje naredbe za izdavanje poternice, saopštilo je novosadsko tužilaštvo.

Pod istragom ovog tužilaštva su D.P.U, K.B. i S.A. i M.B. zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave.

MUP je juče saopštio da je D. P. U. iskoristila svoja ovlašćenja te da je za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa lažno prikazujući da su te osobe vakcinisane iako to nisu učinile.

Osumnjičeni S. A. i K.B. su, kako se sumnja, dostavljali D. P. U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u daljem toku postupka, nakon čega će dalje donositi odluke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here