Naslovna Srem Ruma “U agoniji”

“U agoniji”

PODELI

Na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u četvrtak 22. februara sa početkom u 20:00 sati biće odigrana pozorišna predstava “U agoniji”, urađena prema tekstu Miroslava Krleže.

Novu inscenaciju Krležine drame, ispunjenu drugačijom poetikom i neobičnim rediteljskim rukopisom, gledaćemo ovoga puta u nezavisnoj produkciji. Rediteljka Ana Đorđević taj komad nije videla kao ‘epsku priču jedne ljubavi’, nego kao dramu ‘u zoru savremenog doba kakvo danas znamo’. Dvoličnost, cinizam i pokvarenost advokata Križovca, koji novcem i uticajem može kupiti sve, čak i vlastitu ministarsku fotelju, a ljubav jedne žene baciti pod noge, obrazac je društvenog procesa ‘modernizacije’ koji je započet nakon Prvog svetskog rata i čiju zrelu fazu gledamo upravo sada. 
 
Današnja podređenost ljudi kapitalu i neiskrenim odnosima u javnom i privatnom životu samo su najekstremniji odraz onoga što se začelo upravo tada, i to je bio motivacioni okidač za ovu izvedbu. Ona ne želi da nas uvuče u ljubavnu dramu iz nekadašnjeg građanskog salona, nego da nas izvuče na poziciju svedoka jednog vremena, čijoj završnoj fazi upravo prisustvujemo.
 
Režiju predstave “U agoniji” potpisuje Ana Đorđević, a uloge tumače: Marija Vicković (Laura Lenbach), Radovan Vujović (Ivan Križovec), Branko Cvejić (narator/inspektor).
Cena ulaznice za predstavu “U agoniji” iznosi 800 dinara. Rezervacije važe do ponedeljka 19. februara. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na broj telefona: 022/615-115.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here