Naslovna Hronika U blizini gasnih instalacija IZGORELO TRIDESERT KONTEJNERA zbog žara iz peći

U blizini gasnih instalacija IZGORELO TRIDESERT KONTEJNERA zbog žara iz peći

PODELI

Na parkingu iza zgrade Opštine u Pećincima prošle nedelje izgorela su dva kontejnera za smeće. Zahvaljujući brzoj reakciji pećinačke Vatrogasno spasilačke jedinice požar je ugašen i nije se proširio na okolne kontejnere, a kako nam je rekao direktor JKP “Sava” Željko Milićević uzrok požaru je bio žar iz peći koji je neki neodgovorni meštanin Pećinaca izručio tokom noći u kontejner, o čemu je obaveštena i policija.

“Ovo nije prvi put da stradaju kontejneri zbog bahatih pojedinaca koji uporno bacaju svež žar u njih, iako je to strogo zabranjeno i kažnjivo. Do sada nam je iz ovog razloga izgorelo tridesetak kontejnera postavljenih na javnim površinama, najviše u Pećincima i Šimanovcima. Jasno je da je u pitanju velika materijalna šteta, koja povećava troškove usluge odnošenja smeća, a potencijalno šteta može da bude i znatno veća ukoliko bi se požar proširio na okolne objekte. Pregledaćemo snimke nadzornih kamera i identifikovati počinioca, a od opštinskih inspekcijskih službi tražićemo da poštre kaznenu politiku prema neodgovornim građanima, koji svojom bahatošću prave materijalnu štetu i potencijalno ugrožavaju okolne objekte, jer moramo poslati jasnu poruku da se ovakvo ponašanje više neće tolerisati” – rekao je Milićević i dodao da radnici JKP “Sava” u okviru usluge odnošenja smeća, odnose i pepeo, ukoliko je hladan i upakovan u plastične vreće težine do 20 kilograma, tako da građani pećinačke opštine nemaju nikakvu potrebu da krše zakon i svež žar bacaju u kontejnere postavljene na javnim površinama.

U neposrednoj blizini kontejnera koji su noćas izgoreli nalaze se gasne instalacije, a dvorište pećinačke Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni” graniči se sa opštinskim parkingom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here