Naslovna Dogadjaj U Deču održan Memorijalni turnir

U Deču održan Memorijalni turnir

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj sportova“, Šahovski klub „Deč“ organizovao je u juče „Memorijal Sava Molerov“ u znak sećanja na velikog populaziratora drevne igre ne samo u Deču, već i mnogo šire.

Turnir je svečano otvorio Dejan Živanović predsednik ŠK „Deč“ i pomoćnik predsednika opštine, koji je tom prilikom rekao da je Sava Molerov ceo svoj život posvetio šahu.

„Jednostavno, početna i krajnja misao svakog njegovog dana bio je šah. Svojevremeno bio je prvak Manhajma (Nemačka). Dok je živeo u Deču, bio je član ŠK „Šimanovci“ i nekoliko klubova iz Beograda. Ovaj turnir organizujemo ne samo u čast i sećanje na Savu Molerova, već i na sve šahiste iz Deča, koji su skoro preminuli: Gorana Maksimovića, Radivoja Petrovića, Siniše Radovca i svih drugih šahista, koji su doprineli da šah u Deču zaživi“ – rekao je Živanović.

Igralo se po ubrzanom tempu, 10 minuta po igraču (bonifikacija 5 sekundi po potezu), u 7 kola po Švajcarskom sistemu. Pobedio je FM Uroš Petakov sa 6 poena, koliko je imao i drugoplasirani Mile Pilja (slabiji dodatni kriterijumi). Učinak ostalih šahista: Vladimir Kovačić, Đorđe Kovačević i Slaviša Spasić po 5, Nikola Gajin, Dejan Kačarević i Novak Malešević po 4,5, Slavko Azarić, Miloš M. Stanković, Miroslav Jovanović, Marija Stanković, Milan Skoko, Milan Ivić i Lazar Babić po 4, Dejan Živanović, Ljubomir Lazić, Milan Milovanović, Milenko Mandić, Dejan Jovanović i Miroslav Prijović po 3,5, Slobodan Subić, Živko Petrović, Božidar Jovanović, David Skopljak i Zoran Duduk po po 3, Ivan Stanisavljević, Saša Cvijankić i Vladimir Šarić po 2,5, Zoran Vukov i Aleksandar Vuković 2, Petar Petrović i Nemanja Duduk po 1,5 poena.

Sudila je Jelena Stanković (NA).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here