Naslovna Magazin Zdravlje U domovima za stare zaraženo 33 korisnika i 32 radnika

U domovima za stare zaraženo 33 korisnika i 32 radnika

PODELI

Po podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od početka epidemije u Srbiji je izlečeno 615 korisnika i 218 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, “Srem” u Rumi, Kragujevcu i Domu Bežanijska kosa Gerontološkog centra u Beogradu.

Infekcija je prisutna i u službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i radnoj jedinici Dnevni boravak “Stari Grad” Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Obolelih korisnika i zaposlenih ima i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Centru za socijalni rad u Vranju, Centru za socijalni rad u Novom Pazaru i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu.

Prisustvo virusa potvrđeno je i u radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu i Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” u Kragujevcu.

Infekcija je prisutna i u gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, na odeljenjima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara i Vračar, organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. “Dečje srce” u Beogradu kao i u Domu za smeštaj odraslih i starijih “S. Nikola” u Negotinu.

Obolelih ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih “Mass Green House” u Petrovaradinu, “Miljakovački vinogradi” i “Lipovački odmor” u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here