Naslovna Srem Sremska Mitrovica U Domu kulture u Martincima počela rekonstrukcija sale

U Domu kulture u Martincima počela rekonstrukcija sale

PODELI

Sremska Mitrovica – Rekonstrukcija sale Doma kulture u Martincima počela je ovih dana, a u toku su radovi na rekonstrukcija velike sale. Tim povodom radove su obišli Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i Darko Gavrilović, predsednik saveta mesne zajednice Martinci.

Po završetku radova sala će imati multifunkcionalnu namenu. Biće dostupna za različite vrste prijema, a posebno će biti na usluzi martinačkoj deci u okviru sekcija Kulturnog centra.

Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica posle obilaska radova rekao je da: „Ovogodišnji budžet Grada Sremska Mitrovica je dosta usmeren na finansiranje projekata u seoskim mesnim zajednicama, a sanacija sale Doma kulture u Martincima je samo još jedna potvrda toga. Nedavno je u ovom selu obnovljena fasada na crkvi, a sada je na red došla i sala Doma kulture. Martinci su selo koje zaslužuje jedan ovakav uređen objekat. Ovakva investicija je u ovom selu opravdana, s obzirom da su Martinčani dosta aktivni u oblasti folklornog stvaralašta i poznati su po omladinskom aktivizmu i kulturno umetničkim programima koje izvode. Inače, projekti koje Grad Sremska Mitrovica finansira u selima uglavnom su infrastrukturnog karaktera. U našim mesnim zajednicama je do sada urađeno mnogo toga, deo poslova se privodi kraju ovih dana, a neki od projekata će biti završeni do kraja godine.”

„Martinčani su dosta aktivni u oblasti folklornog stvaralaštva, odnosno generalno su aktivni kada je u pitanju kulturno-umetnička delatnost, a razvijen je ženski i omladinski aktivizam, tako da nema sumnje u to da je ova investicija zaista opravdana”, dodao je Samardžić.

„Pre svega moram izraziti svoje zadovoljstvo, jer s obzirom da na njoj nije rađeno ništa već više od 20 godina, nedavno su startovali radovi na rekonstrukciji, sanaciji i adaptaciji Doma kulture. Mi Martinčani smo, nažalost već bili zaboravili da imamo salu u okviru Doma, salu koja ima izuzetno bogatu tradiciju. Sada tu istu salu oživljavamo zarad naše dece, zarad naših naslednika, ali i svih meštana sela. Sa radovima nastavljamo i verujem da kada isti budu privedeni kraju Martinci će imati jednu zaista korisnu multifunkcionalnu salu, a na Martinčanima je zadatak de je maksimalno iskoriste i obogate raznim kulturnim, umetničkim i zabavnim sadržajima. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi koja nam je izašla u susret i omogućila ovu rekonstrukciju.”, rekao je Darko Gavrilović predsednik saveta mesne zajednice Martinci.

U sanaciju i renoviranje krovne konstrukcije, u uređenje, betoniranje poda sale Doma i zamenu jednog dela stolarije uloženo je više od 1,7 miliona dinara.

„Tu se ne završavaju radovi koji će u narednom peiodu biti realizovani u selu, te da će se dodatno urediti kanalska mreža, kao i da će se u svrhu održavanja i izvođenja pojedinih radova u Martincima biti nabavljena jedna radna mašina, odnosno traktor.”, dodao je Gavrilović.

Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave u iznosu od 2,6 miliona dinara, ovih dana u Martincima počela je obnova velike sale Doma kulture.

Zapratite nas na instagramu i tviteru:
https://www.instagram.com/sirmiuminfo/
https://twitter.com/sirmiuminfo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here