Naslovna Dogadjaj U Golubincima uručeni ključevi 30 stanova za izbegličke porodice

U Golubincima uručeni ključevi 30 stanova za izbegličke porodice

PODELI
Foto: Beta

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je u Golubincima kod Stare Pazove svečano uručio ključeve od 30 stanova za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u okviru Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

Dačić je naveo da je za Potprojekat 4 tog programa izdvojeno 18,6 miliona evra, a da je vrednost radova u Golubincima 736.913 hiljada evra.

“Naša država posvećeno radi na pružanju pomoći i zbrinjavanju svih izbeglih sa prostora bivše Jugoslavije. Obezbeđena su sredstva za rešavanje stambenih potreba za više od 7.000 izbegličkih porodica. U okviru ovog programa, dodeljeno je blizu 3. 800 stambenih jedinica, a u toku je dodela više od 200 paketa građevinskog materijala i skoro stotinu seoskih kuća”, rekao je Dačić, navodi se u saopštenju ministarstva.

Dačić je podsetio da su u okviru Potrojekta 4 završeni stanovi za izbegličke porodice u Arilju, Zrenjaninu, Loznici, Кladovu, Negotinu, Vrnjačkoj Banji i u Temerinu, od ukupno 13 lokalnih samouprava u kojima se grade.

Uručenju ključeva prisustvovali su i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Ingve Engstrom i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here