Naslovna Posao U Grabovcima se gradi: 28 miliona dinara za atarske puteve

U Grabovcima se gradi: 28 miliona dinara za atarske puteve

Foto: b92

Ruma – Grabovci su prva od šest mesnih zajednica u kojima se uređuju atarski putevi na teritoriji Opštine Ruma.

Ove godine je šest mesnih zajednica apliciralo sa odgovarajućim projektima i dokumentacijom, među kojima su Kraljevci, Grabovci, Voganj, Klenak, Druga i Četvrta gradska mesna zajednica u Rumi.

Prvi od tih radova su počeli u Grabovcima na potresu Vranj, koje je obišao Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

“U Grabovcima se radi etapa puta u dužini od 950-960 metara. Prošle godine je urađen prvi kilometar od asfaltnog puta, takozvanog glavnog atarskog puta Vranj. Geodeti su uradili svoj posao u smislu izlaženja, odoravanja, utvrđivanja granice, prošao je buldožer koji je izravno trasu. Sada se nasipa prvi sloj, zatim se valja rizla. Maksimalno ćemo koristiti lepo vreme dok ne uđemo u zimski period, da sve puteve koje smo zacrtali uradimo. Nadam se da će u narednih mesec dana svi atarski putevi za koje smo opredelili sredstva biti urađeni. Ovaj put je prvi i najduži od svih puteva za koje su podneti zahtevi. Mislim da će ovaj put dobro doći meštanima Grabovaca jer se većinski bave poljoprivredom”, rekao je Slađan Mančić.

Ove godine je za atarske puteve opredeljeno oko 18 miliona dinara. Opštini Ruma je opredeljeno dodatnih 10,5 miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ukupna sredstva koja će ove godine biti utrošena za uređenje atarskih puteva na teritoriji rumske opštine su nešto preko 28 miliona dinara sa pdv-om.

IZVORb92
Prethodna vestBajkeri organizuju humanitarnu žurku za decu
Sledeća vestStaropazovčanin uhapšen zbog krađe automobila

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here