Naslovna Svet U HRVATSKOJ OTKRIVENE LAŽNE KOVID POTVRDE IZ BIH: Falsifikovani pečati i potpisi...

U HRVATSKOJ OTKRIVENE LAŽNE KOVID POTVRDE IZ BIH: Falsifikovani pečati i potpisi lekara

PODELI
Foto: IN4S.NET

Više falsifikovanih kovid potvrda, uz lažne potpise i pečate iz Hercegbosanske županije, otkriveno je u Hrvatskoj i u drugim zemljama EU, izvestile su zdravstvene vlasti kantona sa sedištem u Livnu u BiH.

Prevare su otkrivene kada je Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije stigao zahtev za proverom sertifikata o vakcinaciji koju je poslala Služba za izdavanje EU kovid potvrda iz Zagreba, piše Index.hr.

Prema informaciji županijskog Zavoda za javno zdravstvo, nakon toga su dobili još nekoliko kovid sertifikata iz Hrvatske i zemalja EU za koje je proverama utvrđeno da osobe nisu vakcinisane i da su potvrde lažne.

Na lažnim sertifikatima o vakcinisanju lažirani su potpisi i pečati direktorke Zavoda za javno zdravstvo dr Diane Mamić i lekarke tomislavgradskog Doma zdravlja dr Bernardine Šarac.

– Uz moj, i pečat i potpis dr Šarac, falsifikovani su i pečati Županijske bolnice Livno i tomislavgradskog Doma zdravlja. Ovo nas je zaista neprijatno iznenadilo i u prvom trenutku nismo mogli da verujemo da je istina – rekla je Mamić za lokalnu radio stanicu u Tomislavgradu.

Pritom je dodala da su korisnici tih potvrda očito osobe koje nisu htele da se vakcinišu. Po njenim rečima, nakon što su otkrivene lažne potvrde, što predstavlja krivično delo, o svemu su obavešteni policija Hercegbosanske županije i Granična policija Republike Hrvatske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here