Naslovna dogadjaji U Inđiji do kraja godine startuju novi pogoni nekoliko investitora – U...

U Inđiji do kraja godine startuju novi pogoni nekoliko investitora – U planu i gradnja sportske akademije, zatvorenog bazena, pijace…

PODELI
Foto: ekapija

Pandemija virusa korona usporila je pojedine investicije u opštini Inđija, ali se ni od jednog projekta nije odustalo, kažu za naš portal iz opštinske uprave. Nedavno je najavljen početak gradnje fabrike Toyo Tires, a osim njih, do kraja godine se očekuje da pogone pokrene još nekoliko kompanija.

– U posednje tri godine potpisan je ugovor sa 11 kompanija koje su kupile zemljište u industrijskoj zoni, neke od njih su već počele da rade, a neke tek očekujemo. Tako bi uskoro poslovanjem trebalo da pokrenu Metal-IN Zelić, Zeo world, Priča ketering, Zlatibor gradnja, Mikom – govori za eKapiju Nemanja Milojević, šef kabineta predsednika opštine i dodaje da uskoro treba da počnu da rade i novi, prošireni pogoni kompanija koje već posluju u Inđiji.

Među njima je i novi pogon Martini gradnje za proizvodnju armirano betonske konstrukcije, čiji se početak rada uskoro očekuje, kao i Fertico, fabrika za proizvodnju folijarnih đubriva. Fertico posluje u okviru Agromarketa, kompanije koja je prisutna u Inđiji od 2018. godine, a sa radom bi, prema Milojevićevim rečima trebalo da krene za mesec-dva.

Investicije lokalne samouprave

Osim investicija u industrijskoj zoni, Milojević ističe da i lokalna samouprava radi na tome da olakša život građanima. Najvažnija investicija koja je u toku je gradnja novog vrtića, u koji bi trebalo da se upišu sva deca koja su na listi čekanja.

– Gradnja je počela neposredno pred vanredno stanje i radi se bez prekida. Očekujemo da do početka septembra budu završeni građevinski radovi, onda sledi opremanje, a na jesen i zvanično otvaranje i prijem dece. Kapacitet vrtića je do 300 dece, a upisaćemo svu decu koja su na listi čekanja i koje ima nešto više od 200 – navodi Milojević. Vrednost ove investicije je 108 miliona dinara.

Za nekoliko dana započeće i asfaltiranje najduže saobraćanice u Ljukovu, gde će se asfaltirati Ulica 1. novembar. Ulica je dugačka nešto više od 2 km, a vrednost projekta iznosi 52,6 miliona dinara bez PDV-a.

Nedavno je, ističe Milojević, završena rekonstrukcija pešačkih staza u Novom Slankamenu. Asfaltiran je putni pojas, postavljene behaton ploče na pešačkim stazama i uređeni kolski prilazi. Takođe, produbljeni su kanali za atmosferske vode.

Kako ističe, urađena je i deonica između Novih Karlovaca i Krčedina.

– Reč je o jednom delu prstena oko Inđije dužine oko 5 km. Vrednost investicije iznosi 300 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz republičkog budžeta – kaže Milojević.

U planu gradnja pijace, zatvorenog bazena, sportske akademije

Milojević najavljuje i nove investicije u opštini u narednih nekoliko godina, a jedna od najznačajnijih je, kako ističe, izgradnja nove pijace u centru Inđije.

– To nam je jako potrebno. Dokumentacija pri kraju, u toku je pronalaženje sredstava, nalazimo modalitet kako da rešimo finansiranje – kaže.

U planu lokalne samouprave je i izgradnja zatvorenog gradskog bazena, za koji je određen prostor, pored postojećeg otvorenog bazena, a uskoro bi, prema rečima našeg sagovornika, trebalo da počne izrada dokumentacije.

Projektna dokumentacija je spremna i za novu sportsku akademiju.

– Sportska akademija treba da se gradi u blizi nove sportske hale, tu želimo da napravimo kompleks, sa sobama za spavanje, salom za prezentacije, menzom, kuhinjom… Imamo projektnu dokumentaciju pripremljenu, očekujem do kraja godine ili na proleće da krenemo sa tim – ističe.

U planu je i kompletna rekonstrukcija gradskog trga, kao i uređenje parkova, koji će imati nov mobilijar, osvetljenje, staze i igre na otvorenom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here