Naslovna Srem Pećinci U Kulturnom centru u Pećincima održan humanitarni koncert

U Kulturnom centru u Pećincima održan humanitarni koncert

PODELI
Foto: Opština Pećinci

U pećinačkom Kulturnom centru, 26. marta održan je humanitarni koncert Društva za negovanje narodne tradicije „Pećinci“ za Uroša Karapandžića iz Popinaca.

Pred prepunom salom nastupila su sva četiri ansambla pećinačkog društva – dečji, pripremni, prvi i drugi ansambl, kao i gosti iz Šimanovaca DNNT “Iskon” i iz Dobanovaca KUD “Budućnost 1984”.

Kako je rekao Sreten Nedić, potpredsednik DNNT Pećinci, sav novac prikupljen od prodaje ulaznica namenjen je za nastavak lečenja trinaestogodišnjeg Uroša, a prikupili su ukupno 126.620,00 dinara.

„Prezadovoljni smo odzivom publike i količinom prikupljenog novca za Uroša, pogotovo jer smo sve na brzinu organizovali. Nadamo se da je publika uživala tokom dvosatnog programa i da će prikupljeni novac od ulaznica značiti za našeg Uroša“ – rekao je Nedić, i zahvalio se Kulturnom centru Pećinci ne samo na tehničkoj podršci tokom koncerta, nego na podršci tokom svih godina postojanja društva, kao i koreografu Vladimiru Radonjiću.

Članovi pećinačkog DNNT nastavljaju sa probama i vežbanjem, a kako je rekao Nedić, iako trenutno broje 134 člana, uvek su otvoreni za nove članove i svi su, kako kaže, dobrodošli. Nakon humanitarnog koncerta, drugi ansambl društva krajem marta putuje na turneju u Slovačku, a zatim slede koncerti po Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here