Naslovna Srbija U narednih desetak dana biće pojačana kontrola saobraćaja

U narednih desetak dana biće pojačana kontrola saobraćaja

PODELI
Foto: epicentarpress.rs

Saobraćajna policija će tokom novogodišnjih i božićnih praznika obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja, tj. brzine kretanja vozila, vožnje pod uticajema alkohola i psihoaktivnih supstanci i vezivanje sigurnosnog pojasa.

Apeluje se na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

Akciju je juče najavio ministar policije, Aleksandar Vulin.

– Pojačana kontrola saobraćaja biće na svim putnim pravcima, sa posebnim akcentom na otkrivanju saobraćajnih prekršaja kao što su prekoračenje dozvolјene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa, a sve u cilјu očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju – istakao je ministar Vulin.

Prošle godine u saobraćaju su stradale 492 osobe, a samo u poslednjih pet dana stradalo je čak 16 lјudi, među kojima su i mlade osobe.

– Svaka smrt teško da može da se opravda, ali smrt u saobraćaju posebno ne može. Samo da je neko od vozača usporio, vezao pojas i da nije konzumirao alkohol i drogu, lјudski životi bi bili sačuvani – dodao je ministar.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova napominju  da je samo tokom prethodnog vikenda otkriveno oko 13.000 saobraćajnih prekršaja, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju i pod prisustvom droga iz saobračaje isključeno 1.000 vozača, što je tri puta više u odnosu na isti period prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here