Naslovna Dogadjaj U nedelju premijerno koncert duhovne i etno muzike

U nedelju premijerno koncert duhovne i etno muzike

PODELI

Pećinačko kulturno leto, koje po šesti put organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, ove godine je okupilo izvođače koji mogu da zadovolje različite ukuse poklonika muzike i pozorišta. Putem zvaničnog JuTjub kanala pećinačkog Kulturnog centra, ljubitelji filmske muzike bili su u prilici da u nedelju premijerno odlušaju koncert Irine Arsenijević i kvarteta Maestre, kao i da čuju ponešto novo o pećinačkoj opštini.

Onlajn Pećinačko kulturno leto nastavlja se u nedelju, 13. septembra, u 20.00 časova, kada će premijerno biti emitovan Koncert duhovne i etno muzike u okviru kojeg će se predstaviti apsolventkinja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za dirigovanje Bojana Radivojević iz Brestača uz pratnju Nedeljka Anđelića i Tamare Topalović, a povodom jubileja 500 godina od smrti Svete Majke Angeline, koja je jedno vreme boravila u Kupinovu.

Treće nedelje u mesecu, 20. septembra ljubitelji pop-rok muzike biće u prilici da prate koncert EX-YUrok muzike na kojem će nastupiti Lidija Domazet iz Šimanovaca, koja je svoje muzičko obrazovanje stekla u Zagrebu na odseku za solo pevanje i klavir i učestvovala u jednom od najpoznatijih muzičkih takmičenja „Nikad nije kasno“, a tokom koncerta prate je članovi “Login benda“ iz Dobanovaca.

Poslednje nedelje u mesecu, 27. septembra za ljubitelje pozorišne umetnosti Kulturni centar je pripremio komediju „Ženska posla“, nastalu u okviru projekta „Pozorište na selu“ po tekstovima Duška Radovića u režiji Slobodana Stankovića u kojoj igraju članice Dramske sekcije pećinačkog KC Merima Radivojević, Jelena Nedeljković i Katarina Dobrić.

PROGRAM 6. PEĆINAČKOG KULTURNOG LETA

NEDELJA 06.09.2020.

KONCERT POSVEĆEN KOMPOZICIJAMA IZ ANIMIRANIH FILMOVA VOLTA DIZNIJA

IRINA ARSENIJEVIĆ I KVARTET „MAESTRE“ SREMSKA MITROVICA

NEDELJA 13.09.2020.

KONCERT DUHOVNE I ETNO MUZIKE

BOJANA RADIVOJEVIĆ UZ PRATNJU NEDELJKA ANĐELIĆA I TAMARE TOPALOVIĆ

NEDELJA 20.09.2020.

KONCERT EX-YU ROK MUZIKE

LIDIJA DOMAZET I „LOGIN BEND“ DOBANOVCI

NEDELJA 27.09.2020.

KOMEDIJA „ŽENSKA POSLA“

DRAMSKA SEKCIJA KULTURNOG CENTRA PEĆINCI

TEKST: DUŠKO RADOVIĆ / REŽIJA: SLOBODAN STANKOVIĆ

IGRAJU: MERIMA RADIVOJEVIĆ, JELENA NEDELJKOVIĆ, KATARINA DOBRIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here