Naslovna Srem Ruma U NEKADA ZABAČENOM SELU: Izgradnja nove radne zone, saobraćajnog koridora i opremanje...

U NEKADA ZABAČENOM SELU: Izgradnja nove radne zone, saobraćajnog koridora i opremanje pijace?

PODELI

Nekada zabačeno selo danas se nalazi na raskrsnici puteva, posebno od kako kroz Buđanovce prolazi saobraćajnica koja skraćuje put za Beograd, ne samo za sela rumske opštine, nego i za čitavu Mačvu.

Takva pozicija i novi putevi uslovljavaju razvoj sela. A razvoj sela zahteva i novu plansku dokumentaciju koja će omogućiti planiranu izgradnju u skladu sa propisima.

Poznato je da su nedavno završeni veliki saobraćajni infrastrukturni radovi u ovom sremskom selu, što ovom naselju daje moderniji izgled i veću funkcionalnost.

Skupština Opština Ruma je na poslednjem zasedanju donela predlog novog Plana generalne regulacije naseljenog mesta Buđanovci, koji će zameniti postojeći i prevaziđeni plan iz 1989.

Direktorka JUP „Plan“ Ruma, Milka Pavlović, kaže da je ovaj dokument urađen je u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, u skladu sa potrebama Mesne zajednice i sa saglasnostima nadležnih organa i organizacija, među kojima su najbitnije „Železnice Srbije“ i „Vode Vojvodine“.

“Prethodni plan postao je neprimenjiv što se tiče uslova za izgradnju stambenih objekata i objekata javne namene. Novim planom je definisana izgradnja pijace, smanjen je zaštitni pojas i pojas namenjen za železnicu u korist stanovanja. Formirana je radna zona prema Pećincima i izmešten je saobraćaj lokalnog puta od Nikinaca prema Pećincima izvan naselja i formiran je kokoridor za buduću izgradnju”, kazala je direktorka Milka Pavlović.

Plan je bio izložen na javnom uvidu od 3.aprila do 3.maja, pristigle su tri primedbe, dve od Mesne zajednice Buđanovci i jedna od JP „Vode Vojvodine“ koje su ugrađene u ovaj dokument, nakon čega je usvojen od strane Opštinskog veća , a zatim i Skupštine Opštine Ruma.

Planom je obuhvaćeno građevinsko zemljište na području katastarske opštine Buđanovci na 250,44 hektara površine i daje mogućnost da se u budućnosti kvalitet života u selu unapredi izgradnjom radne zone, poboljšanim uslovima za stanovanje, opremanjem pijace, ali i novim saobraćajnim koridorom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here