Naslovna Srem Pećinci U novi vrtić u Šimanovcima upisano još 30 mališana – nema više...

U novi vrtić u Šimanovcima upisano još 30 mališana – nema više liste čekanja

PODELI
Foto: Opština Pećinci

ŠIMANOVCI – Novootvoreni vrtić Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ u Šimanovcima u ponedeljak je otvorio svoja vrata za 194 mališana, koji su mu udahnuli život svojom veselom grajom. 

Iz razgovora sa direktorkom ove vaspitno-obrazovne ustanove Anitom Volčevski saznajemo da je pored 164 mališana koji su do sada pohađali stari prostor vrtića na drugom spratu šimanovačke osnovne škole, u nov vrtić krenulo i 30 mališana koji su bili na listi čekanja.

U pitanju su deca jaslenog uzrasta iz Šimanovaca, Karlovčića i Deča čiji roditelji rade u Šimanovcima, i kojima je veliki problem bio što ne mogu da upišu dete u vrtić. Iz razgovora sa njima čula sam koliko im sada znači što mogu da ostave dete kod nas i bezbrižno odu na posao. Od 30 dece koja su bila na listi čekanja, upisano je 18 dece jaslenog uzrasta, 4 mlađeg, 6 srednjeg i 2 dece starijeg uzrasta. Ono što je jako bitno za svu decu, zaposlene i roditelje je da više nema penjanja na drugi sprat, a posebno to što u novom vrtiću imaju uređeno, opremljeno i ograđeno dvorište koje im je dostupno praktično iz sobe, tako da svaki sunčan dan koriste da vreme provedu napolju. Takođe, pored svih novina koje su zaokupile dečju pažnju prelaskom u nov vrtić, trpezarija, koju nismo imali u starom prostoru, ih je posebno zaintrigirala, jer jedu svi zajedno – rekla je Volčevski, i dodala da nov objekat ima kapacitet da primi 300 dece, kao i da liste čekanja više nema.

Šimanovački vrtić je opremljen najsavremenijom opremom i didaktičkim sredstvima i ispunjava sve kriterijume koji se od vrtića očekuju po novom programu.

-Nove igračke i didaktička sredstva, kao sam nov objekat jesu značajni, ali su osmesi i radost dece i zaposlenih, kada su ušli u novi vrtić, nešto neprocenjivo – nije krila zadovoljstvo Volčevski.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here