Naslovna Srem U Novim Banovcima niče nova škola

U Novim Banovcima niče nova škola

PODELI

Kao i u toliko drugih mesta u centru Novih Banovaca su škola i crkva, ali je ovde hram nedavno renoviran, obnovljen je asfalt, a gradi se nova škola.

Centar naselja nalikuje selima po Evropi, ocenio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Počela žetva ječma u Pećincima

Direktor Osnovne škole “Nikola Tesla” u Novim Banovacima, Bojan Ivošević kaže za “Dnevnik” da je u toku rušenje starog dela škole, na kom će biti sagrađen novi deo. Stari deo škole u kom su nekada bile svlačionice za fiskulturnu salu i kotlarnica postaće deo jednog objekta, tačnije nove zgrade škole, za koju je plan da bude završena do marta – aprila naredne godine.

Potpredsednik “Kineskih železnica” obišao radove na pruzi kod Stare Pazove

U školsko dvorište smo ušli nakon završetka nastave, posle prve smene. Smeh i graja i neizostavno gađanje balonima sa vodom, te polivanje vodom iz flaša, kako je u svim školama na kraju godine i tokom letnjih meseci, takva zabava nije izostala ni ovde. Dvorište je bilo ispunjeno dečjom grajom, a na zidu veliki mural Nikole Tesle, genijalca na koga svako dete može da se ugleda. Čula se i muzika sa telefona i sve je bilo u znaku letnjeg raspusta koji je počeo.

– Naša škola broji 800 đaka u 32 odeljenja i 67 zaposlenih. Svake godine imamo približno isti broj učenika, koliko završi školu, toliko se nove dece upiše, a potreba za novom zgradom je postojala upravo zbog velikog broja dece koja pohađaju našu školu. – kaže direktor.

Novi objekat imaće veću spratnost od postojeće škole, četiri učionice, pet kabineta, tri – četiri kancelarije i prostor za produženi boravak.

KRUŽNI TOK iz Pazove ka Inđiji

– Aktuelan je prelazak na elektronsko vođenje dokumentacije, odnosno elektronsko vođenje dnevnika i hitno nam je potrebno 13 laptop računara, da bi svaka učionica od 1. septembra imala po jedan računar, kako bi se vodila evidencija kako u razredu, tako i predmetnoj nastavi – kaže Ivošević. -Problemi u svakoj školi su manje ili više isti. Ono na šta smo mi ponosni je konstantan broj nagrađene dece svake godine iz verifikovanih takmičenja, koji nije uopšte mali. Posebno bogatstvo naše škole je dolazak stanovnika, pa i dece u poslednjem periodu sa svih strana, te je to u našem slučaju ispalo dobro.

Kad je reč o stručnom kadru, nedostaje nastavnik matematike, što je problem širom zemlje, kao i nastavnik fizike. U toku je kompletno renoviranje sportske sale, postavlja se novi parket, krov, fasada.

-Nije predviđeno proširenje sale, jer je dovoljno velika da zadovolji sve naše zahteve- kaže Ivošević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here