Naslovna Vojvodina U Novom Sadu 269 novoobolelih od kovida, povećan broj pacijenata i u...

U Novom Sadu 269 novoobolelih od kovida, povećan broj pacijenata i u KCV-u

PODELI
Foto: rtv

Tokom jučerašnjeg dana u Vojvodini su registrovana rekordna 623 nova slučaja kovida-19, najviše u Novom Sadu 269.

U ovom trenutku ima 4.803 aktivna slučaja na teritoriji Vojvodine, što predstavlja porast broja za hiljadu u poslednja dva dana. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 2.628, što je za 500 više u poslednjih 48 časova, navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

 U ovom trenutku na teritoriji 11 opština situacija se ocenjuje kao vanredna – u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru i Sremskim Karlovcima. Irazito nepovoljna epidemiološka situacija sa tendencijom pogoršanja registruje se u još pet opština – Sombor, Kikinda, Inđija, Kula i Bečej. 

U 14 opština situacija se ocenjuje kao nepovoljna sa tendencijom pogoršanja – Subotica, Vrbas, Ruma, Šid, Srbobran, Titel, Temerin, Irig, Bela Crkva, Novi Bečej, Plandište, Kovačica, Nova Crnja i Novi Kneževac. U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja. Iz Instituta za javno zdravlje mole građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti. 

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 197 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа korona, što je za dvadest više nego juče. Оd tоgа, kod 11 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu respiratora.  Prema jučerašnjim podacima 12 osoba je bilo na veštačkoj ventilaciji, a kako je saznao 021, jedna osoba je preminula.  

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 25 pacijenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd kovida-19. Kako napominju iz PR službe Kliničkog centra Vojvodine, kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata, s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju se primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here