Naslovna Dogadjaj U Novom Sadu odloženo suđenje za zloupotrebu položaja i falsifikovanje isprava

U Novom Sadu odloženo suđenje za zloupotrebu položaja i falsifikovanje isprava

Foto: ilustracija

Suđenje za četvoro okrivljenih, među kojima je i crnogorski državljanin Marjan Vujačić, kome se pripisuje da je počinio više plaćenih ubistava ozloglašenih kriminalaca, juče je trebalo da bude održano u Posebnom odeljenju Višeg suda u Novom Sadu za borbu protiv korupcije, ali je odloženo.

Na optuženičku klupu sela je samo jedna žena.

Kako smo saznali, iz zatvora su šturo javili da nisu priveli okrivljene iz kazneno-popravnih zavoda u Vranju i Sremskoj Mitrovici zbog tehničkih razloga, ne objašavajući na šta se odnosi taj izraz, pa je predsednica krivičnog veća sudija Gordana Latinović odredila novi termin za 10. april.

Inače, na ročištu je bilo pet advokata branilaca iz Novog Sada i Beograda.

Portparolka Posebnog odeljenje novosadskog Višeg suda za suzbijanje korupcije Mirjana Peković saopštila je „Dnevniku” da su u tom predmetu, osim Vujačića, okrivljeni i Jelena Pavićević (u kućnom pritvoru) i Nebojša Basta (u pritvoru) zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, i kao i Zoran Mrvaljević (u pritvoru), koji se, kao i Vujačić, tereti za falsifikovanje isprava.

Podsetimo, Marjan Vujačić je uhapšen u Novom Sadu 12. juna prošle godine zbog falsifikovanja isprava.

Međutim, nekoliko dana kasnije, srpska policija je saopštila da je osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića 27. septembra 2017, ali i da bi mogao biti odgovoran za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.

Mediji su preneli da je reč o likvidacijama Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića, krajem aprila prošle godine u Podgorici.

Takođe, postoje indicije da je u Amsterdamu likvidirao Gorana Tasića Gokčeta.

Ubijeni Jugoslav Cvetanović je rođeni brat Saše Cvetanovića, optuženog za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji. Apelacioni su u Beograd je 24. januara ove godine pravosnažno osudio Sašu Cvetanovića na 35 godina zatvora zbog ubistva Bojovića.

Marjanu Vujačiću je u utorak, 10. marta, u Vranju počelo suđenje za ubistvo Cvetanovića. Optuženi je negirao da je počinio to ubistvo.

IZVORdnevnik
Prethodna vestNOVE INFORMACIJE: Porastao broj zaraženih, ovo je trenutna situacija
Sledeća vest“On je mlad, izaći će, a nje više nema nema”: Porodica stradale Olivere očajna zbog gubitka

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here