Naslovna Srem Pećinci U opštini Pećinci 59 aktivnih slučajeva infekcije

U opštini Pećinci 59 aktivnih slučajeva infekcije

PODELI
Foto: rtv

U kovid ambulanti pećinačkog Doma zdravlja juče je obavljeno 30 pregleda pacijenata koji su se javili sa simptomima respiratornih infekcija. Zbog sumnje na infekciju korona virusom testirano je 13 pacijenata, a infekcija je potvrđena kod jednog pacijenta. Trenutno je na teritoriji naše opštine 59 aktivnih slučajeva.

Kako je saopštio Štab za vanredne situacije opštine Pećinci, na teritoriji naše opštine do sada je vakcinisano ukupno 940 građana, a komandant Štaba Siniša Đokić još jednom je pozvao građane da se vakcinišu i na taj način zaštite sebe, ali i druge, posebno svoje najbliže, od širenja infekcije.

“Iako u poslednje vreme imamo nizak broj novozaraženih na dnevnom nivou, i dalje imamo značajan broj aktivnih slučajeva koji, ukoliko ne budemo oprezni, i dalje mogu biti izvor ubrzanog širenja zaraze. Iako poštovanje mera zašite od širenja infekcije daje određene rezultate, i dalje je jedini način da se zaraza zaustavi imunizacija stanovništva. Zbog toga još jednom apelujem na sve građane pećinačke opštine da situaciju shvate ozbiljno i da se što pre prijave za vakcinaciju, jer samo na taj način mogu konačno zaštititi sebe i svoje ukućane od bolesti” – naglasio je predsednik Đokić.

Građani se za vakcinaciju mogu prijaviti putem portala eUprava ili pozivanjem broja telefona 0800 222 334.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here