Naslovna Srem Pećinci U opštini Pećinci 7 novozaraženih, potvrđen i prvi smrtni slučaj

U opštini Pećinci 7 novozaraženih, potvrđen i prvi smrtni slučaj

PODELI

Kako je saopštio Štab za vanredne situacije opštine Pećinci, na teritoriji naše opštine potvrđeno je sedam novih slučajeva infekcije virusom COVID-19.

Po rečima komandanta Štaba mr Željka Trbovića, nove mere koje je juče uvela Vlada Republike Srbije za teritoriju cele zemlje i opštinski Štab za teritoriju opštine Pećinci imaju za cilj sprečavanje širenja zaraze, ali samo ukoliko sve svi pridržavamo tih mera.

“Prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice imamo 7 novozaraženih u našoj opštini. Nažalost imamo i prvi smrtni slučaj, zato još jednom molim sve građane naše opštine da se pridržavaju svih mera zaštite od infekcije, jer samo ako svi budemo poštovali mere možemo sačuvati i sebe i svoje bližnje. Takođe, određen broj ljudi zbog kontakata za inficiranim osobama je u izolaciji.Epidemiološko stanje se redovno prati i mi ćemo, ukoliko bude potrebe za tim, uvesti još strožije mere zaštite od širenja zaraze” – izjavio je Trbović.

Podsećamo, od juče su zabranjena okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 10 ljudi, a za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od dva metra, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra. Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od dva metra, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here