Naslovna Srem Pećinci U opštini Pećinci posao može da nađe svako ko želi da radi

U opštini Pećinci posao može da nađe svako ko želi da radi


Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Putevi opštine Pećinci“ Miroslav Petrović izneo je podatak da je u radnoj zoni u Šimanovcima potencijalnim investitorima na raspolaganju još oko 50 hektara, od ukupno 800 hektara koliko obuhvata ova radna zona, ali da se već razvija radna zona Sibač, na obilaznici oko Pećinaca.

„U radnoj zoni Sibač, koja se takođe nalazi uz auto-put Beograd-Zagred, pećinačka lokalna samouprava je već izgradila pristupnu saobraćajnicu, a trenutno smo u izradi projekta kanalizacione mreže za ovu radnu zonu, tako da smo, pored 50 hektara u Šimanovcima, u mogućnosti da potencijalnim investitorima ponudimo i 200 hektara zemljišta u radnoj zoni Sibač“ – izjavio je Petrović i dodao da je u prethodnom periodu pećinačka lokalna samouprava mnogo uradila na razvoju komunalne i putne infrastrukture, kao i na obezbeđivanju kvalitetnog snabdevanja električnom energijom radne zone u Šimanovcima.

On je naglasio da na teritoriji pećinačke opštine, najviše u radnoj zoni u Šimanovcima, posluje 70 domaćih i svetskih kompanija i preduzeća, da je otvoreno preko 7.000 radnih mesta, a da je ukupna procenjena vrednost grinfild investicija u našoj opštini oko 700 miliona evra.

„Zahvaljujući činjenici da su u pitanju moćne svetske i domaće kompanije, koje su se uspešno prilagodile radu u uslovima pandemije, u čemu su imale podršku lokalne samouprave, u našoj opštini je broj nezaposlenih lica najniži u okruženju i svako ko želi da radi može ovde da pronađe posao. Od početka pandemije korona virusa do danas nismo imali povećanje broja nezaposlenih. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u martu prošle godine imali smo 688 nezaposlenih lica, a u februaru ove godine 684 nezaposlena lica“ – rekao je Petrović i istakao da pored stanovnika naše opštine u radnu zonu u Šimanovcima svakodnevno na posao dolazi oko 2.000 radnika iz Beograda i okolnih opština.

Regionalna privredna komora nedavno je iznela podatak da je u opštini Pećinci realizovano 26 novih investicija.

Prethodna vestSportski vikend za nama
Sledeća vestNa atletskom mitingu u Sremskoj Mitrovici: Rekorderi Vilagoš i Stranić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here