Naslovna Srem Pećinci U pećinačku opštinu protekle godine uloženo više od 170 miliona

U pećinačku opštinu protekle godine uloženo više od 170 miliona

PODELI

Opštinu Pećinci juče je posetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Mirović se nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom, u pratnji čelnika pećinačke opštine obišao novoizgrađeni put Šimanovci – Sremski Mihaljevci koji je Pokrajinska vlada finansirala sa 34 miliona dinara, radove na zameni kompletne vodovodne mreže u Obrežu vredne 26 miliona i radove na renoviranju osnovne škole u Brestaču za koje je Pokrajinska vlada izdvojila 2 miliona dinara.

Protekle godine za radove na javnim objektima i na komunalnoj infrastrukturi u opštini Pećinci preko pokrajinskih sekretarijata i Uprave za kapitalna ulaganja uloženo više od 170 miliona dinara.

„Trenutno radimo na velikom broju objekata osnovnih škola, predškolskih ustanova i ambulanti i činićemo to i u narednom periodu. Nadam se da u narednoj godini i u narednim godinama možemo uraditi mnogo više. U januaru već krećemo sa novim konkursima i sa novim zajedničkim projektima ovde“, izjavio je Mirović.

Foto: Opština Pećinci

Predsednik Mirović je u Brestaču obećao i da će već od proleća obezbediti sredstva za kompletnu unutrašnju rekonstrukciju osnovne škole u ovom naselju, a do kraja naredne godine i za spoljašnje uređenje brestačke škole.

„Sa predsednikom Pokrajinske vlade dogovorili smo i nekoliko značajnih investicija za narednu godinu, među kojima su izgradnja nove predškolske ustanove u Šimanovcima i izgradnji pristupnog puta u radnoj zoni Sibač, koja treba da omogući dolazak novih investitora i u ovaj deo pećinačke opštine“ – rekla je prva žena pećinačke opštine Dubravka Kovačević Subotički.

Foto: Opština Pećinci

 

* Vest objavljena u sklopu projekta “Moram da znam – Informisanjem mladih do jakih institucija”, koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here