Naslovna Dogadjaj U Pećincima i Šimanovcima prikupljeno 49 jedinica krvi

U Pećincima i Šimanovcima prikupljeno 49 jedinica krvi

PODELI
Foto: ilustracija

Crveni krst Pećinci je juče, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao dve akcije dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji pećinačke opštine u Pećincima i Šimanovcima, prvu u ovoj godini.

„Da akcija bude uspešna potrudili su se volonteri Crvenog krsta Pećinci učenici Tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ i volonter iz Šimanovaca Mihajlo Masnikosa, koji su izdvojili deo svog vremena i učestvovali na akciji, na čemu smo im zahvalni, kao i njihovoj školi koja im je to omogućila“ – rekla je Gordana Konjević, sekretar pećinačkog Crvenog krsta, koja se ujedno zahvalila i na podršci Kulturnom centru i Mesnoj zajednici Šimanovci.

Kako su nam rekli u pećinačkom Crvenom krstu, akcija u Pećincima je bila u granicama očekivanog. U prostorijama Kulturnog centra, u periodu od 12.00 do 15.00 časova, krv je ponudilo 40 davalaca, ali kako je dvoje odbijeno iz medicinskih razloga, krv je ukupno dalo 38 dobrovoljnih davalaca.

Na akciji u Šimanovcima, koja je održana je u prostorijama Mesne zajednice, od 8.00 do 11.00 časova, krv je ponudilo 12 davalaca, a dalo 11, jer je jedan davalac odbijen iz medicinskih razloga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here