Naslovna Deca U Pećincima se ulaže u infrastrukturu: Za tri škole izdvojili 450 miliona...

U Pećincima se ulaže u infrastrukturu: Za tri škole izdvojili 450 miliona dinara

Foto vecernje novosti

Radovi u Karlovčiću, Kupinovu i centru opštine

ZAHVALjUJUĆI završetku više važnih infrastrukturnih projekata, te započinjanju nekoliko značajnih investicija – uz najmanju stopu nezaposlenosti u Sremu, sa svega 721 sugrađaninom koji nema radnu knjižicu – lokalna samouprava u Pećincima je u mogućnosti da tokom ove godine za tri obrazovne ustanove izdvoji čak 450 miliona dinara.

– Planiramo kompletnu rekonstrukciju osnovne škole u Karlovčiću, i za taj posao, vredan 90 miliona dinara, ugovor sa izvođačem radova je već potpisan. Uskoro započinje i temeljna obnova škole u Kupinovu, za šta je opredeljeno 230 miliona, a na red će doći i osmoletka u centru opštine, u koju će biti uloženo 130 miliona dinara – najavljuje prvi čovek Pećinaca Željko Trbović.

Kako kaže, krajem prošle godine je započeta i izgradnja nove predškolske ustanove u Šimanovcima, a objekat od 1.700 kvadrata, koji će koštati 120 miliona dinara, biće od koristi ne samo tamošnjim ljudima, već i onima koji u ovo mesto na posao dolaze iz drugih sredina. Posle niza godina, to bi trebalo da znači i ukidanje liste čekanja.

Lane je rekonstruisano i nekoliko važnih saobraćajnica na teritoriji Šimanovaca i Pećinaca, sanirana je deonica puta od Subotišta do Ogara, te završena obnova puta između Pećinaca i Popinaca, a nije zaboravljen ni nadvožnjak koji se nalazi na toj deonici.

GAS

S OBZIROM na to da su lane potpisani ugovori za gasifikaciju preostalih 11 pećinačkih naselja, realizacija ove investicije vredne 6,1 miliona evra bi trebalo da počne u prvom kvartalu ove godine.

ZAVRŠENO I ZAPOČETO

PREDŠKOLSKA ustanova i osnovna škola u Brestaču su već dobile centralno grejanje sa modernim kotlom na pelet, pri kraju je izgradnja kanalizacione mreže u Donjem Tovarniku, a u Pećincima se završava uređenje trga ispred mesnog hrama (na slici).

IZVORvecernje novosti
Prethodna vestUhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti
Sledeća vestU ovoj godini završetak radova u Noćaju

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here