Naslovna Srem Pećinci U petak film o Kupiniku premijerno u KC Pećinci

U petak film o Kupiniku premijerno u KC Pećinci

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – U okviru manifestacije “Sajam kulture mladih na selu” u pećinačkom Kulturnom centru, u petak, 24. decembra, premijerno će biti prikazan arheološki film „Tvrđava Kupinik – 500 godina posle“.

Autori filma su student režije Slobodan Stanković iz Pećinaca i arheolog Perica Odobašić iz Kupinova, a sniman je povodom obeležavanja pet vekova od razaranja tvrđave „Kupinik“ u Kupinovu u produkciji „KCP – Muzej Kupinik“ koji od ove godine funkcioniše u okviru centralne ustanove kulture u opštini Pećinci, sa sedištem u Kupinovu. Za snimanje i montažu filma bio je zadužen Dejan Todorvić iz Stare Pazove.

U filmu pored Perice Odobašića govore i istoričar i profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu dr Boris Stojkovski, redovni profesor srednjovekovne književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu dr Svetlana Tomin, arheolog-konzervator u Zavodu za zaštitu spomenika u Sremskoj Mitrovici Biljana Lučić i master inženjer arhitekture-konzervator u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Sremskoj Mitrovici Ivan Filipović.

Specijalni gosti večeri biće članovi Hora „Krančević“ koji funkcioniše pri Muzičkoj školi „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici na čelu sa dirigentkinjom Jovankom Ivanić iz Sremske Mitrovice. Početak projekcije zakazan je u 18.00 časova.

Ovim programom svečano će biti zatvoren ovogodišnji „Sajam kulture mladih na selu“ koji traje od 3. do 24. decembra ove godine, u organizaciji Kulturnog centra Pećinci pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Pećinci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here