Naslovna Dogadjaj U petak presuda zbog prebijanja u Sutomoru!

U petak presuda zbog prebijanja u Sutomoru!

PODELI

Iznošenjem završnih reči u utorak je u Osnovnom sudu u Baru završeno suđenje Petru Vojvodiću (20) zbog nanošenja teških telesnih povreda dvojici mladića iz Rume, Stefanu Novoselcu i Dejanu Grujičiću tokom njihovog letovanja u Sutomoru, krajem avgusta prošle godine.

Demontažni most spaja Bačku Palanku i Neštin?

Sudija Tamara Spasojević zakazala je izricanje presude za petak. Tužilac Radovan Đurišić je precizirao optužnicu u skladu sa nalazom veštaka medicinske struke, te je predložio sudu izricanje zatvorske kazne.

Prema njegovim rečima, dokazana je svaka tačka optužnice. Advokat oštećenog Stefana Novoselca, Mirko Bošković, rekao je da iz sprovedenih dokaza nesumnjivo da je okrivljeni izvršio krivična dela koja su mu stavljena na teret.

“Zeleni zmaj” stigao u Donji Srem

– Što se tiče oštećene strane, od samog početka porodica optuženog Vojvodića je pokazala jedan korektan odnos i interesovala se za stanje oštećenog. – kazao je advokat Bošković.

Branilac optuženog advokat Dragutin Durutović, u svoje, i u ime porodice Vojvodić, iskazao je žaljenje i izvinjenje porodici Novoselac, kao i porodici Grujičić.

– Jasno je da je moj klijent priznao izvršenje krivičnog dela i da je sve vreme tokom postupka bio svestan šta je uradio. Ne umanjujući njegovu krivicu, smatram da postoji samo krivično delo teške telesne povrede, a ne i nasilničko ponašanje. Smatram i da je Petar Vojvodić prilikom izvršenja ovog krivičnog dela bio u stanju nepromišljenosti, razdraženosti i da nema direktan umišljaj. – rekao je Durutović, dodajući da kroz kaznu i Petru treba dati šansu da se popravi, resocijalizuje jer je pred njim život.

ŠTRAJK u Mitrosremu zbog neislpaćenih zarada!

Tokom sudskog postupka Vojvodić je menjao svoju odbranu – od kajanja do toga da priznaje delo, ali ne i posledicu. Petar Vojvodić je kazao da od početka oseća kajanje i žaljenje.

– Voleo bih da mogu vratiti vreme i da se ovo nije desilo – rekao je Vojvodić, čija porodica je nakon suđenja kazala da će porodici Novoselac uplatiti 10.000 evra za nastavak Stefanovog lečenja.

Ruma: Tim za inkluziju Roma u dobio auto i računar!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here